Kukkaostoksille Viroon?


Viikko alkoi erityisen mukavasti, sillä tämä maanantai oli vielä vapaapäivä ja takana on ihanan rentouttava viikonloppu ystävän kanssa Tallinnassa. Vaikka aurinko paistoi tänäänkin, niin maltoin vihdoin touhuta myös sisällä. Viimeiset pari viikkoa on vietetty lähes kokonaan ulkona nauttien jo alkaneesta kesästä, ja sisätilat ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Sitä tulee jollakin tapaa pakonomainen tunne painua ulos, kun säät vihdoin sallivat, koskaan kun ei voi tietää jäävätkö kesän helteet jopa tähän. 


Tallinnan kaduilla pääsi taas ihailemaan kukkapaljoudellaan rönsyileviä kojuja ja se saa minut aina haaveilemaan, että voisiko sellaisia olla myös täällä meillä? Erityisesti suuret pionikimput saivat minut aina pysähtymään, sillä itselläni on ollut tämän kesän pionikausi vielä korkkaamatta. Ja tänään tarttuikin kauppareissulla matkaan kukkakaupan ainokaiseksi jäänyt pioni. Monesti harmittelen täällä pienellä paikkakunnalla kukkakauppojen tarjontaa, joka on suhteellisen suppea ja koostuu yleisesti ottaen "peruskukista" eikä niinkään "kukkatrendeistä". Itse törmään monesti sosiaalisessa mediassa upeisiin kukkiin, joista sitten nappaan kuvakaappaukset ja menen niiden kanssa kukkakauppaan. Harvoin yksilöitä on samantien saatavilla, vaikkakin tilauksesta niitä sitten saisi.  Olen kuitenkin tietyllä tapaa kukkien heräteostaja ja ostelen kukkia täysin fiilispohjalla. Siksi niitä tulee harvemmin tilattua - muuta kuin satunnaisia juhlia varten. Useimmiten saatan poiketa paikkakuntamme kahdessa tai kolmessakin kukkakaupassa ja ostaa jokaisesta jotakin, jolloin saan mieleisen kokelman kasaan. 


Vaikka Suomen ja Viron hintatasossa on muutenkin eroja, niin kukkien kohdalla se on kyllä jo huomattava. Tallinnan Vanhankaupungin kaduilla - joissa varmasti turistihinnat - pionit maksoivat kappaleelta kolme euroa, ja tänään maksoin yhdestä kukasta kahdeksan euroa. Toki Suomessakin Pionien hinnat vaihtelevat ja toisissa paikoissa yhden kukan hinta on helposti yli kymmenen euroa. Vilkuilin Tallinnassa myös muiden kukkakauppojen hintoja ja yleisesti ottaen kaikki oli siellä edukkaampaa. Ensi kerralla voisi tehdä ostosreissun omalla autolla, niin saisi myös takapenkin täyteen viherkasveja. 


Onko kukaan koskaan käynyt kukkaostosreissulla Viron puolella? 

1 kommentti

  1. Minä ostan sieltä aina mukaan kukkia, vaikka ollaan oltu laivalla!! Niin kauniita kukkia ja juurikin edullisempia kuin Suomessa:)

    VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!