Kukkien tärkeys sisustuksessa


Olen aina rakastanut kukkia ja muistankin, kuinka pienenä yksi haaveammateistani oli kukkakauppias. Tämä ajatus ei koskaan kuitenkaan ottanut niin suurta valtaa, että olisin alalle suuntautunut. Mutta rakkaus kukkiin, varsinkin leikkokukkiin on ollut pysyvä. Tuoreet leikkokukat maljakossa herättävät kodin kuin kodin aivan uudella tavalla eloon, antaen raikkaan ja puhtaan ilmeen. Pyrinkin aina siihen, että meillä olisi kotona joka viikko tuoreita leikkokukkia maljakossa. Välillä kuitenkin tulee viikkoja, jolloin kaikki kukat ovat päässeet nuupahtamaan, maljakot huutavat tyhjyyttä ja kukkakauppaan ei raaski lähteä. Näissä tilanteissa koti näyttää omaan silmään laimealta, sillä silmä on tottunut kukkien antamaan pirteyteen ja väriin. 


Kukkien sidonnan ja asetelmien suhteen olen todella rento. Rakastan rönsyilevää ja huoletonta ilmettä maljakossa, enkä koskaan osta leikkokukkia kimppuun sidottuina. Yleensä ostankin kukkaset jopa parista eli kukkakaupasta ja kerään ne vasta kotona yhteen kasaan. Nautin siitä, kun saan vapaasti sijoitella leikkokukat eri maljakoihin, tai kaikki yhteen ja samaan ronskilla kädellä. 


Luin aikoinaan jonkin listan, jossa lueteltiin asioita joita kodin sisustuksessa ei saisi olla. Yhtenä asioiden joukossa oli tekokukat. Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä, miksi niitä ei saisi kotona olla. Toki tekokukissakin on paljon eroja, osa näyttää muovilta teennäisine väreineen, kun taas osa on todella aidon näköisiä eikä katsojakaan yleensä tule pohtineeksi niiden aitoutta. Mielestäni tekokukat ovat sisustuksessa sallittuja sopivassa suhteessa, piristämässä nurkkia ja hyllyjä, joihin aitoja kukkia ei tule ostettua. Ykinkertaisesti kaikkien rahapussit eivät veny ostamaan kukkia ja viherkasveja kodin jokaiseen huoneeseen, joten tekokukat ovat silloin tyhjääkin parempia. Ja tekokukat ovat pelastus myös niinä päivinä, kun aidoille leikkokukille tarkoitetut maljakot huutavat tyhjyyttään. On siis vain plussaa, että kotoa löytyy myös kuolemattomia versioita. 


Vaikka kukkia rakastan, en ole erityinen viherpeukalo. Olen vasta alkanut varovaisesti hankkimaan kotiimme pitkäikäisempiä viherkasveja, mutta niiden suhteen pyrin vielä painottamaan helppohoitoisuutta. Etenen ostellen yhden kasvin kerrallaan ja toivoen, että saisin sen pysymään elossa edes seuraavan hankintaan asti. Viherkasvitkin raikastavat tilaa niin paljon, että pelastavat ankeudelta leikkokukattomina päivinä.  Ja toki hieman tärkeämpänä hyötynä puhdistavat myös sisäilmaa. 


Jännityksellä odotan tulevaa kesää, kun sormet pitäisi oman pihan multiin upottaa. Josko sitä vielä oppisi viherpeukaloksi.

4 kommenttia

 1. Vaude.. Mitä kameraa käytät? Upeat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kiva kuulla! Minulla on käytössä Samsungin NX500 :)

   Poista
 2. Annukka/White O White13 maaliskuuta, 2018 22:13

  Ihanat kimput ❤️

  VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!