Silmänruokaa keittiöön

Nyt on keittiösisustuksen trendeissä ollut pinnalla, että tasoilla säilytetään ronskilla kädellä esillä keittiövälineitä ja purkkeja, kauniissa sommitelmissa. Erikokoiset leikkuulaudat seinää vasten ja edessä muutama lasipurkki, joissa lepäilee puuhaarukat, -lastat ja -lusikat. Omista kaapeista olen huomannut sen, että en edes omista niin kauniita keittiövälineitä, että niitä nyt suorilta viitsisin esille laittaa. Näissä olen aina pihistänyt ja tyytynyt kohtuullisen näiköisiin tuotteisiin, sillä laatikoissahan ne ovat pääsääntöisesti aina olleet. Mutta nyt olen pikkuhiljaa alkanut havittelemaan itsellenikin näitä kauniita kokoelmia ja teinkin niiden suhteen nyt ensimmäisen hankinnan. Törmäsin Hemtexissä kauniisiin lasipurkkeihin, joissa oli erikoisuutena ihastuttavat puiset pallot korkkeina. Nämä kauniit yksilöt oli napattava heti matkaan mukaan ja paikkansa ne löysivät saarekkeelta lieden vierestä. Keittelemme päivittäin kaurapuuroa, minkä vuoksi lasipurkkiin oli loogista laittaa kaurahiutaleet ja suola. Nyt ei tarvitse käydä kaapissa laatikolla, vaan tarvittavat ovat aivan käden ulottuvilla. Tähän kun löytää vielä kauniin purkin sekä puurokauhan, niin koko setti on kasassa.


Mutta tässäkin sisustusratkaisussa on riskinsä. Sillä vaikka meidän poika tietää jo varsin hyvin mihin saa koskea ja mihin ei, niin myös jokainen äiti tietää, kuinka kiltimpikin taapero haluaa välillä koetella rajoja. Riskiä lisää se, että purkit ovat puupalloineen normaalia leikkisämmän näköiset ja helposti avattavat. Saa nähdä koittaako päivä, jolloin puurohiutaleet ja suolat ovat pitkin pöytää ja lattiaa. Tämän riskin olen valmis ottamaan, jotta keittiössä olisi ruokaa myös silmille. 


Ja hei, tuo mikron päällinen kolo! Se on tosiaankin menossa peittoon, käsittämätöntä kuinka tuollaiset pienet asiat "unohtuu". Sen näkee päivittäin, mutta ne hetket jolloin ylimääräistä aikaa olisi, ei kolo tule mieleenkään. Alkuperäisessä suunnitelmassa siihen piti vain liimata peitelevy, mutta kolo on osoittautunut niin näppärän kokoiseksi karkkijemmaksi, että siihen on nyt suunniteltu laitettavan pieni ovi. Ja helppohan levy olisi siihen vain laittaa jos se olisi valmiina. Se pitää kuitenkin ensin sahailla oikeaan mittaansa, mikä hieman jouduttaa koko hommaan ryhtymistä. Ehkäpä näiden kesken jääneiden hommien ja niiden edistämisen suhteen olisi hyvä ottaa käyttöön jokin viikko-/kuukausilista, jossa hommat olisi jaettu tasaisesti tietyille viikoille. Täytyypä ehkä kokeilla kuinka tämä meillä toimisi...


Pirtsakkaa pakkasviikkoa kaikille :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!