Joulun jälkeinen haikeus

Joulu on taas ohi ja jälleen mielen meinaa vallata haikeus. Tuota ihanaa aikaa odottaa niin kauan, ja lopulta nuo kolme ihanaa päivää menevätkin todella nopeasti ohitse. Onneksi tämä joulu oli kuitenkin erityisen ikimuistoinen, sillä se oli ensimmäinen joulu täällä uudessa kodissamme ja samalla siirsimme perinteiset joulunvietot vanhempieni luota tänne meille. Olin varannut itselleni kunnolla lomapäiviä joulun alle, jotta minulla olisi aikaa keskittyä lahjoihin, kodin laittoon ja ylipäätään joulun odotukseen sekä varsinkin rentoutumiseen. Nuo suunnitelmat eivät kuitenkaan ihan menneet nappiin, sillä joulun alle jäi vain muutama päivä aikaa hankkia lahjat sekä laittaa kotia valmiiksi. Ja vaikka kaikkea suunniteltua en ehtinytkään tekemään tai hankkimaan, oli joulu onneksi silti täydellinen. Kolme päivää koko perheen parissa, seuraten lapsen riemua, nauttien hyvästä seurasta ja varsinkin hyvästä ruuasta. Myös perinteiset lautapelien pelailut venyivät pitkälle jouluöihin.


Meidän kuuden hengen ruokapöydän ääreen kaikki eivät olisi mahtuneet syömään, joten haimme jatkoksi vanhemmiltani ruokapöydän lainaan. Näin kaikki pääsivät saman pöydän ääreen, eikä tarvinnut levittäytyä sohville apupöytien kanssa. Kattaukseen halusin panostaa hiukan enemmän, mutta halusin pitää sen kuitenkin yksinkertaisen kauniina. Ja koska kaikki tarjottavat olivat saakerreella, jäi ruokapöytään hyvin tilaa somisteille. Sijoitin kynttilät tasaisesti keskelle pöytää ja asettelin niitä pitkin kulkemaan Eukalyptuksen oksia sekä havuja.


Etsin pitkään kaupasta mieleisiä lautasliinoja joulupöytään ja kun sellaisia ei budjettiin sopivina meinannut millään löytyä, suunnittelin jo ompelevani ne itse. Mutta koska sairastelu vei aikaa näiltä suunnitelmilta, palasin jälleen kauppoihin niitä metsästämään, ja lähes mieleiset löytyivät. Lautasliinoissa oli päällipuolella -ei niin silmää miellyttäviä- hopeisia tähtiä, mutta nurjapuoli oli täysin harmaa ja sävy muutenkin etsimäni. Päätin tehdä lautasliinojen nurjasta puolesta oikeanpuolen ja leikkasin sivuvaumat joka kyljeltä auki. Saumojen uudelleen ompelun sijaan rispaannutin kaikki reunat. Tällä taktiikalla säästin aikaa, sekä lautasliinoihin jäi tulevaisuutta ajatellen mahdollisuus käyttää kumminpäin vaan. Tämä oli täydellinen säästö rahassa sekä ajassa. Rahallista säästöä tavoittelin myös servettirenkaiden suhteen, joten kiepautin lautasliinojen ympäri juuttinauhaa, noihin olin pujottanut kultaisen kulkusen. Lopuksi lisäsin vielä pöydän somistuksessa käyttämiäni havuja kivaksi piristyksekti.


Vaikka kovin paljoa joulua en ehtinyt kotiimme laittamaan, saatika sitä kameralla kunnolla ikuistamaan, teki katettu joulupöytä, koristeltu kuusi ja ihmiset siitä vieläkin jouluisamman. Kaikin puolin ihana joulu 2017.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!