Lisää kontrastia, kiitos.


Meidän olohuone-akseli on ollut vailla kaikkea uutta; sohvapöytää, tauluja, koriste-esineitä yms. Niiden puutteen vuoksi myös yleisilme on ollut hieman pliisu, sillä jo olemassa olevat elementit eivät ole luoneet keskenään tasapainoista kokonaisuutta. Nyt vihdoin oli aika panostaa tähän olohuone-akseliin ja täydennys koostui kolmesta elementistä; olohuoneen sohvapöydästä, päätyseinän taulukokoelmasta sekä eteisen käytävän hyllyköstä. Nämä kolme tummaa elementtiä tuovat tilaan lisää kontrastia ja tekevät siitä vihdoin tasapainoisemman.

Maalasin jokin aika sitten myös ikkunaseinän tummemmalla harmaalla, samalla mikä meillä on arkiolohuoneessa. Seinän alkuperäinen vaaleanharmaa sävy, yhdistettynä jo silloin olemassa oleviin kalusteisiin sekä tekstiileihin, jätti kokonaisuuden todella latteaksi. Ja koska varastosta löytyi vielä kyseistä maalia, vaihtoi seinä yhdessä aamussa sävyä tummempaan. Tummemman sävyn myötä huone elävöityi edes hiukan. Meidän makuuhuoneiden oviaukot muodostavat pienen syvennyksen, joka piristyi nyt hurjasti tauluseinän myötä. Päätin hankkia ensin kehykset ja asetella ne paikoilleen, ja nyt kehyksien paikan ja koon mukaan teetän niihin halutut kuvat. Näin saa varmasti kaikista kuvista oikean koon haluttuun kohtaan. Seinästä tuli yllättävän piristävä kokonaisuus myös pelkillä tyhjillä kehyksilläkin.
Myös vastakkaiselle seinälle, eteisen käytävälle saatiin hankittua hyllykkö. Tällaisten hyllyköiden puutteen vuoksi meillä on koriste-esineet vielä seikkailleet paikasta toiseen, mutta josko ne pikkuhiljaa löytäisivät jokainen oman paikkansa, kun hyllytilaa alkaa tulemaan lisää. Hyllyyn pääsi myös muutama kirja jotka olen saanut isomummiltani. Vuosikymmeniä vanhat kirjat ovat ihania sisustustelementtejä. Toki niitä on myös mielenkiintoista lukea, varsinkin tuota Kodin lääkärikirjaa vuodelta 1948. Vaikkakin sen verran on lääketiede ehtinyt kehittymään, että apuja sieltä ei paljoakaan uskalla etsiä. Olohuoneen sohvapöytä on täydellinen, olen siihen aivan ihastunut. Kokonaisuudesta tuli sen ja muiden hankintojen myötä nyt niin miellyttävä, että sohvilla on tullut vietettyä normaalia enemmän aikaa. Viikonloppuna jopa hieman harmitti, kun piti mennä tv-ohjelman perässä toiseen olohuoneeseen. Mutta onhan sekin huippua, että kyseiseen tilaan haluaa vain istahtaa sen viihtyvyyden vuoksi, ilman turhia virikkeitä. Tällaista rauhoittumisaikaa harvemmin osaa ottaa tilassa, jossa tv on mahdollista laittaa päälle. Ja hei, havukranssi on jo päässyt takan koristeeksi. Kuinka paljon tässä vaiheessa saa aloittaa joulun koristelua? Muutama pieni havupuukin on löytänyt myös paikkansa olohuoneesta. Josko sitä näin pehmeästi ja pala kerrallaan toisi joulun tuntua kotiin, eikä yhtenä viikonloppuna räväyttäisi kaikkea. 


Kaikin puolin tästä tilasta tuli paljon kodikkaampi uusien elementtien ansiosta, tai niin kuin mieheni totesi "alkaa tuleen paljon kodikkaampaa kun tätä krääsää on ympärillä" :D

4 kommenttia

  1. Hei! Näyttääpä aivan ihanalta ja viihtyisältä! 😍 kyselisin, mikä maali/sävy tuossa syvennyksessä on? Taittaako enemmän harmaaseen vai beigeen? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Olga. Ja kiitos! :) Sävy on aika "vankka" harmaa, ei oikein taita kumpaankaan, siniseen tai beigeen. Toki riippuu täysin valosta mikä siihen kohdistuu, mutta on enemmän lämpöinen kuin kylmä :)

      Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!