Hyggeily, vai ollaanko vaan?


Hyggeily, tuo Tanskalaisten keksimä nimitys rentoutumiselle kynttilöiden ja  tunnelmavalaistuksen parissa. Kirjaimellisesti hyggeily on kai sitä, kun ottaa rennon asenteen selviytyäkseen läpi synkän talven ja pyrkii nauttimaan tästä pimeästä vuodenajasta. Hyggeilyssä käperrytään sohvan nurkkaan lempi kirjan tai sarjan pariin, juodaan kupillinen kuumaa ja nautitaan kynttilän luomasta pehmeästä valosta. 


Itse olen aina osannut nauttia myös näistä pimeistä vuodenajoista, eli taidan tunnustautua hyggeily-ihmiseksi. Haluaisin toki joka päivä ehtiä sinne sohvan nurkkaan, viltin alle, lemppari sarjojen ääreen ja huone täynnä kynttilöitä. Mutta harmillisen vähiin nykyään jää kuitenkin ne päivät, kun oikeasti on aikaa vain olla. Meidän arki on tällä hetkellä niin hektistä, että jos oikeasti haluaa aikaa vain olla, pitää muu perhe passittaa muualle - niinkuin tein juuri nyt, otin aikaa itselleni ja hyggeilylle. 


Olen aina ollut sellainen touhottaja-ihminen, joka puskee eteenpäin suorittamalla melkein kaikkea. Aiemmin tuntui, että koko ajan piti olla tekemässä jotakin ja jos hetkeksikin vain pysähtyi olemaan, poti huonoa omaatuntoa siitä, että aikaa menee muka jollakin tapaa hukkaan. Olen ollut myös niitä ihmisiä, jotka yrittävät loman aikana tehdä mahdollisimman paljon kaikkea, eikä ole osannut ottaa aikaa vain ja ainoastaan olemiseen. Mutta nyt olen huomannut jonkinlaisen muutoksen tapahtuneen, sillä nykyään osaan yhä enemmän ja enemmän ottaa aikaa itselleni. Johtuuko se kenties äitiydestä ja sen tuomista uusista haasteista, en tiedä, mutta erityisen positiivinen muutos se kuitenkin on. Tällä pelkällä olemisella on todella suuri merkitys omaan jaksamiseen.


Minulla on tämän vuoden lomia ollut vielä viikon verran pitämättä ja olen ajatellut, että pidän ne sitten kun tulee vapaille tarve ja jotakin erityistä puuhaa. Eli käytännössä olen jemmannut lomaviikkoa ja odottanut, että keksin sinne tekemistä. Vihdoin olen alkanut miettimään, että miksi haluan ehdottomasti keksiä lomalle jotakin tekemistä, kun voisin oikeasti ottaa sen vain lomana ja olla ja rentoutua. Antaisin itselleni vain luvan hyggeillä koko viikon, enkä potisi siitä yhtään huonoa omaatuntoa. Kieltämättä ajatus on todella houkuttava.


Ja tosiaan hei, tänään on jo marraskuun toinen! Nyt uskaltaa jo ääneen innostua lähestyvästä joulusta. Tämän vuoden joulua odotan normaaliakin innokkaammin, sillä kahteen edelliseen vuoteen en ole päässyt laittamaan joulua omaan kotiin.  Aiemmin ei ole myöskään sen suurempaa joulua tarvinnut kotiin panostaakaan, sillä olemme pääsääntöisesti olleet joulun kaikki pyhät vanhempiemme luona. Mutta tänä vuonna muutamme perinteitä ja vietämme aaton isommalla porukalla täällä meillä. Tämä ja uusi koti, antavat minulle siis kunnon syyn panostaa jouluun tänä vuonna poikkeuksellisen paljon. Toki myös suuri vaikutus on meidän kaksi vuotiaalla pojalla, joka yhä enemmän ymmärtää joulusta ja häntä varten haluaa luoda tietynlaisen joulutunnelman. 


Vaikka tämä hämärästä vuodenajasta nauttiminen sujuu varmasti ilman Tanskalaisten sille keksimää nimitystä, niin onhan se silti helppo kiteyttää yhteen sanaan. Muistakaa siis hyggeillä <3

2 kommenttia

  1. Teillä on ihanan sävyisiä maaleja seinissä sekä tapetteja. Olisiko mahdollista saada postausta missä esittelisit sävyt/tapetit eri huoneiden osalta? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ehdottomasti onnistuu. Tulen tämän toteuttamaan lähiaikoina :)

      Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!