DIY - Joulukalenteri


Edellisenä vuonna en saanut aikaiseksi askarreltua joulukalenteria, mutta tänä vuonna päätin ryhtyä sitä toteuttamaan. Monia ihania ideoita on somessa sekä blogeissa jo näkynytkin, ja monia ideoita on päässä pyörinyt jo useamman viikon ajan. Hetken jo ajattelin olevani todella myöhässä tämän askartelun kanssa, sillä kaikilla tuntui olevan jo kalenterit valmiina. Olen yleensäkin aika viimetingan ihminen, sillä suoriudun parhaiten paineen alla. Joten nyt kun joulukuun ensimmäiseen päivään on aikaa vielä reilusti yli viikko ja kalenteri on jo seinällä valmiina, voisin jopa todeta olevani kerrankin todella ajoissa. 


Viimein lauantaina ehdin kaupoille, ajatuksena ostaa tarvikkeet pojan joulukalenteria varten. Alkuperäisenä ideana oli etsiä nättejä pussukoita - paperillisia tai kankaisia - jotka sitten numeroisin ja laittaisin koristeltuun oksaan roikkumaan. Jostain syystä mieleisiä pussukoita ei löytynyt, sen sijaan löysin Tigerista kirkkaita avattavia joulupalloja, joiden sisälle voisin yllätykset piilottaa. Seuraavaksi suuntasin askartelukauppaan hakemaan tarvikkeita, jotta saisin pallojen kirkkaan pinnan piiloon. Sinellistä löysin henkilökunnan opastuksella askartelumaalia ja glitteriliimaa etsimääni tarkoitukseen.

Tarvikkeet

Palloihin:

24 kirkasta palloa
glitteriliimaa 
askartelumaalia
töpöttimen
n. 20m nauhaa
24kpl nimikointilappuja numeroihin
lehdellisiä oksia koristeeksi

Oksaan:

n. 160cm pitkä listanpätkä
n. kahdeksan Eukalyptuksen oksaa 
ohutta narua (esim. ompelulankaa)
Töpöttelin pallot sisäpinnalta ensin glitteriliimalla ja liiman kuivuttua töpöttelin sisäpinnan askartelumaalilla. Minulla oli glitteristä sekä maaleista kolmea eri sävyä, joita yhdistelin vapaasti mieleni mukaan. Töpöttelin lopuksi vielä kaikki pallot ulkopinnasta hopeisella glitterillä. Näin pallojen pinnastakin tuli matta ja kimaltava, sileän ja kiiltävän sijaan. Vaihdoin palloihin punaisten nauhojen tilalle hopeiset ja pidemmät nauhat. Kiinnitin nauhoihin vihreät lehdet, jotka olivat peräisin maljakossa jo tovin viihtyneistä oksista, ja pujotin päälle vielä numeroidut laput. 

Listan pätkän löysin meidän nurkista pyörimästä, joten lähdin siihen virittelemään pallojen kiinnitystä. Jouluisin vaihtoehto olisi ollut koristella lista havuilla, mutta harmillisesti ne eivät sisällä kestäisi jouluun saakka edes veden kanssa. Päädyin koristelemaan listan Eukalyptuksen oksilla. Vaikka Eukalyptus ei sekään pärjää ilman vettä, mutta se ei kuivuessaan lyhisty tai muuta väriään, vaan kuivuu "paikoilleen". Joten koskemattomana se pysyy sellaisenaan, vaikka tammikuuhun saakka. Kiinnitin oksat kerroksittain listaan ompelulangalla. Oksien määrän kanssa pystyy pelaamaan, riippuen haluaako sitten siromman tai paksumman lopputuloksen. Itse kiinnitin vielä seinälle noston jälkeen muutaman oksan lisää, sillä tykkään hieman runsaammasta ja tuuheammasta oksasta. Kiinnitin oksan seinän sijaan roikkumaan katosta, jolloin pallot eivät olisi aivan seinässä kiinni. Kiinnitykseen käytin ohutta lankaa, joka hukkuu hyvin seinään eikä sitä erota silmällä. Lopulta asettelin pallot roikkumaan oksalle limittäin. Palloja kannattaa sijoittaa vuorotellen reunoille ja keskikohtiin, jotta asettelusta tulisi heti mahdollisimman tasainen. 
Olen niiiiin tyytyväinen tähän valmistuneeseen joulukalenteriin. Se istuu niin ihanasti sisustukseen, tuo jouluista fiilistä ja toimii silti täydellisesti kalenteritarkoituksessaan. Nyt vain perheen miesten kanssa odotellaan joulukuun ensimmäistä päivää ja sitä, että päästään avaamaan ensimmäinen pallo. 


Mitä tykkäätte, sopisiko tällainen teidänkin seinälle? :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!