Uusi rakennusprojekti - talosänky


"Kun takana on yksi talon rakennusprojekti, niin lähes silmän räpäyksessä rakentuu myös pojalle talosänky."Olen pidempään jo ihaillut tätä suhteellisen tuoretta talosänky -ideaa ja suunnitellut, että jahka poikamme nykyisestä kasvaa yli, hankkisimme hänelle sellaisen. Meillä on pojallamme ollut hänen syntymästään asti käytössä Stokken Sleepi, joka on ihanasti muuntautunut lapsen eri kasvunvaiheisiin. Ja vaikka se toimisi lisäpalojen ansiosta vielä kouluikään asti, en jostain syystä sitä kuitenkaan halua sinne saakka käyttää, sillä sängyn kehikko pysyisi samana ja muistuttaisi minua liikaa pinnasängystä. 


Sängyn hankinta ei ollut vielä täysin ajankohtainen, sillä mittojen puolesta vanha sänky olisi vielä ollut sopiva tovinkin aikaa. Mutta kun näytin miehelleni idean uudesta sängystä, hän innoistui siitä niin paljon että seuraavana päivänä oli jo kehikko valmiina. Osittan tässä oli myös pieni haasteenpoikanen potkimassa, sillä kun näytin sängyn ja kerroin sen hinnan, niin hyvin rehvakkaasti hän totesi kuinka helposti sellaisen rakentaisi itsekin. Tämä on varsin tuttu piirre lähipiirissä, sillä niin miehelläni kuin myös siskoni miehellä on tapana todeta joihinkin kalliimpiin design juttuihin ja kalusteisiin, kuinka helposti sellaisen muka itsekin tekisi. Monestihan ne kuitenkin jäävät vain kommenteiksi leijumaan ilmaan, mutta tällä kertaa mieheni ryhtyi tosissaan tähän talosänky -projektiin.Pakko myöntää, että hieman ristiriitaiset filikset oli valmistaa sänky itse ja niin sanotusti "kopioida" idea suoraan, vaikka onhan se lopulta omaan käyttöön täysin sallittua. Mutta väkisinkin sitä mietti, että toiset valmistavat ja myyvät sänkyjä elannokseen, ja että viedäänkö tässä nyt jonkun leipää pöydästä. Mutta itse tekemällä sängylle jäi hintaa vain viidesosa, eli taloudellisesti se on omalle pussille ehdottomasti kannattavaa. Sängystä saa viimeistellyn ja ammattilaisen valmistaman näköisen kun muistaa hioa ja käsitellä puut huolella, sekä hankkia tulpat ruuvinreikiin. Itse maalasimme sängyn valkoiseksi, kahteen kertaan valkoisella kalustemaalilla.  Vielä olisi suunnitteilla nikkaroida sängyn alle muutama säilytyslaatikko leluille, jonka jälkeen kokonaisuus olisi valmis.Itsekin muutaman kerran sängyssä makoilleena olen todennut sen todella ihanaksi. Vaikka katto ei ole umpinainen, on sängyssä silti hyvin pesämainen fiilis - aivan kuin katossa olisi vain kaksi isoa ikkunaa. Valopallot antavat vielä ihanan viimeistellyn tunnelman. Ja mikä parasta, sängystä saa helposti ihanan majan, kun heittää katon päälle suuren lakanan.


Pojan huoneeseen on saapunut myös muutama uusi juliste, jotka odottelevat kehyksiä ja etsivät oikeita paikkojaan vielä väliaikaisella maalarinteippikiinnityksellä. Myös sängyn viereinen seinä on saamassa jonkinlaista lisäpiristystä, mutta nyt alkuun maalasin siihen söpöt nukkuvat silmät.


Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

2 kommenttia

  1. Sänky on kerrassaan ihana <3 Löytyykö tarkempia ohjeita tai mittoja tekoa varten?

    VastaaPoista
  2. Moi Marjut. Pahoittelut kun vastaus jäänyt. Nyt kesä ollut täällä blogin puolella hiljaisempaa, enkä ollut saanut ilmoitusta viestistäsi. Mutta tosiaan. Teimme sängyn ihan omien mittojen mukaan, eikä sen tarkempia ohjeita valitettavasti löydy. Ostimme uuden patjan ja sen mukaan teimme syvyyden ja pituuden. Korkeuden mallailimme ihan mielen mukaan. Sänkyjähän tosin löytyy myös valmiina verkkokaupoista, niin niistähän voi tosiaan napatat mitat jos omat suunnitelmat askarruttaa. Mukavaa kesän jatkoa :)

    VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!