Kattausideat sateiseen syksyyn


Tänään oli vihdoin mukava syyspäivä, ainakin täällä Pirkanmaalla, ja olo oli jo herätessä paljon energisempi kuin edeltävinä sateisina päivinä. Nämä jatkuvat sateiset päivät ovat saaneet energiat täysin nolliin ja tuntuu, että arkiset askareetkin ovat vaatineet ponnisteluja. En koe millään tavalla masentuvani syksystä tai sateisista päivistä, mutta jollakin tapaa ne saavat kaiken energian tuhottua. Pääsääntöisesti kyllä nautin syksystä, sen väreistä, viilenevistä keleistä ja pimenevistä illoista. Tällaiselle koti-ihmiselle ihana syy pysyä seinien sisällä ja sytytellä tunnelmavaloja ympäri kotia, kynttilöistä puhumattakaan. Mutta näitä sateisia ja harmaita päiviä on ollut nyt niin paljon, että luonnon elottomuus on tarttunut myös itseeni. 
Mutta nyt kun sain vihdoin tätä energiaa kerättyä kasaan, palaan mielelläni toissa viikonloppuun, jolloin minulla oli jälleen kylässä ihania ystäviä. Kyseiset ystävät ovat kouluajoilta, jolloin opiskelin Sisustustekstiiliartesaaniksi. Asustelemme eri paikkakunnilla, Karoliina heistä kauimpana Rovaniemellä saakka, mutta pyrimme tapaamaan kerran tai kaksi vuodessa. Jälleen sai huomata, että vaikka edellisestä kerrasta oli aikaa kulunut jo lähes tarkalleen vuosi, tuntui heidän seurassaan siltä kuin välissä olisi aikaa kulunut vain muutama viikko. 
Illaksi ei sen isompia suunnitelmia ollut valmiina, idea oli vain nauttia hyvästä seurasta, hyvän ruuan ja viinin parissa. Kattauksesta halusin rennon, mutta tyylikkään. Sen suuremmin en lähtenyt panostamaan, vaan käytin kattauksessa piristyksenä kotoa löytyviä juttuja. Sisällä olevasta Callunasta nappasin muutamat oksat kattaukseen ja maljakoiden kukat olivat edellisenä viikonloppuna työkavereilta saadusta kimpusta. Ennen minulla oli tapana heittää koko kimppu pois, kun osa kukista oli jo kuolleita, mutta nykyään olen oppinut säästämään ne vielä voimissaan olevat kappaleet. Varsinkin vihreät säilyvät todella kauan, ja niillä saa yksinäänkin sisustukseen mukavaa pientä piristystä.

Tulevana viikonloppuna pääsee jälleen kerran leipomis- ja kattauspuuhiin, kun vuorossa on mieheni syntymäpäivät. Onneksi luvassa ei ole suurempia juhlia, vaan kepeät päiväkahvittelut, mutta niihinkin on kiva aina hiukan panostaa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!