Arkiolohuoneen ilmeen kohotus


Meidän arkiolohuone sai edellisenä viikonloppuna uuden muodon, aivan suunnittelematta ja väsyneen ajatuksenjuoksun seurauksena. Edeltävä yövuoroviikko tuli poikkeuksellisesti nukuttua todella huonosti, eikä itse yövuoron, vaan aamun ulkoisten häiriötekijöiden takia. Meillä on nimittäin nyt pihapiirissä hyvinkin ilkeitä ja häiriköiviä talitinttejä, jotka  vähät välittävät siitä, haluaisiko joku nukkua aamupäivästä vai ei. Meillä kun ei ole ulkokuori ylhäälle asti vielä viimeistä lautaa myöden ummessa, niin nämä pirumaiset pääsevät naputtelemaan meidän tuulensuoja- sekä tuulenohjauslevyjä. Ja se paukutus on sisälle hyvinkin hermoja raastavan kuulosta varsinkin, kun näitä paukuttelijoita on useampi.  


Siinä huonosti nukutun aamun jälkeen oli pakko alkaa heti puuhastelemaan jotakin, jotta päihittäisi vallitsevan väsymyksen. Ja kun poikakin oli mummulassa, niin siivoamaanhan sitä oli ruvettava. Arkiolohuonetta siivoillessa siirtelin sohvia pois seinustalta, jotta saisin varmasti kaiken pölyn sohvien takaa pois. Ikkunan eteen vinksalleen käännetty divaani näytti yllättävänkin hyvältä, ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Laitoin sohvan palasiksi ja aloin pyörittelemään osia ympäri huonetta - tässä muuten yksi vahva syy siihen, miksi kannattaa hankkia moduulisohva. Huoneen malli kun on pitkä ja kapea, ei siinä lopulta montaa vaihtoehtoa ollut ja pian sohvat löysivät paikkansa kahtena vastakkaisena kappaleena.Tämä meidän arkiolohuone on ulko-oven vastakkaisella seinällä, joten sisään astuessa sinne on ovelta suora näkymä. Tämä kyseinen näkymä on minua jo jonkin aikaa myös häirinnyt, sillä sohvan ollessa pitkää seinää vasten, yhdistyi se käytävämäisyydellään eteisen kanssa yhdeksi pitkäksi käytäväksi. Arkiolohuoneessa saattaa myös usein olla poikamme leikit lattialla levällään ja sohvan tyynyt miten sattuu. Ja tämäkään näkymä ei ollut se, mitä haluaisin nähdä ensimmäisenä kotiin tullessani. Mutta nyt, kun sohvat ovat kääntyneet poikittain ja toinen sohva sulkee näkymän huoneen lattiatasoon ja sohville, on näkymä eteisestä katsottuna paljon rauhallisempi ja käytävämäisyys poissa.  


Olin jo melkein hävittämässä meidän olohuoneen valkoista sohvapöytää, sillä olen ollut jo pitkään aikeissa hankkia uutta. Viimeksi edellisellä viikolla kauppailin pöytää siskolleni, mutta onneksi kauppoja ei heti syntynyt, sillä nyt sille tuli tilaa ja tarvetta arkiolohuoneessa. Myös muotonsa puolesta pöytä istuu huoneen uuteen järjestykseen todella hyvin. Jossain vaiheessa suunnittelin pöydän maalaamista, mutta ainakin vielä hetken saa viihtyä valkoisena. Pöydän alle pitäisi löytää myös uusi matto - tämän väliaikaisen ja vanhan tilalle - suunnitteilla on jokin tummempi, ehkäpä luumun sävyinen matto. Toki huoneesta puuttuu vielä myös tauluja yms. pientä, mutta pikkuhiljaa tavara kerrallaan tämäkin huone tästä valmistuu.Nyt huone on paljon viihtyisämpi ja käytännöllisempi. Ja tämä järjestys toimii myös kavereidenkin kanssa paremmin, kun enään ei tarvitse istua rivissä, vaan seurustelu on helpompaa vastakkaisten sohvien ansiosta. Tarvitsisiko sitä useimminkin nukkua huonosti, kun seurauksena on tällaisia oivalluksia? Vaikka niistä linnusta haluan kylläkin eroon.Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!