Koti - kylpyhuone nro1


Viikko on ollut aika hektinen ja hetken jouduin jopa miettimään, että onko tänään keskiviikko vai torstai. Mutta iloisena yllätyksenä viikko onkin jo pidemmällä mitä olin uskaltanut ajatella. Kurjan sateinen ja viileä sää tuli vähän lannistamaan tätä päivää, mutta lähenevä viikonloppu saa kuitenkin ajatukset positiivisempaan suuntaan. 
Olemme saaneet vihdoin isoimmat hommat valmiiksi meidän makuuhuoneen kylppärissä. Suihkuseinä saatiin asennettua muutama viikko sitten ja sähkömieskin pääsi asentamaan kylpyhuoneesta uupuneet valaistukset. Nyt kelpaa suihkutella kastelematta koko kylpyhuonetta ja valoa löytyy sekä meikkaustarkoitukseen, että pimenevien iltojen tunnelmointiin. Kyseisen tilan fiilis on ollut suuressa roolissa jokapäiväisessä arjessamme, sillä se on makuuhuoneen rinnalla tila, josta päivät aloitamme ja jonne ne myös lopetamme.  Meidän makuuhuoneen kylppäri on materiaalivalinnoiltaan todella pelkistetty, sillä siellä on käytetty yhtä samaa mattavalkoista laattaa, muutamassa eri koossa. Laatan pinnassa on pieni helmiäinen hohto, joka antaa kuitenkin kivan pienen efektin muuten hyvin neutraaliin pintaan. Kylpyhuoneen yksinkertaista ja pelkistettyä yleisolemusta halusin rikkoa kalusteiden kerroksellisuudella. Tasoja on muutamassa eri korkeudessa ja seinällä olevan peilikaapin ylä- ja alapuolelle asennettiin ledinauhat, korostamaan eri ulottuvuuksia. Loppujen lopuksi tilasta tuli todella kiva, vaikka alkuun ehdin jo miettimään jäikö se sittenkin liian tylsäksi. Toki neutraali pohja luo myös suuremmat mahdollisuudet leikitellä eri väreillä ja sävyillä, niin tekstiileissä kuin tauluissakin. Tämä ihana "korualusta" on löytö edesmeenneltä isomummiltani. Kyseinen maisemamaalaus on Kupittaan saven tuotantoa, mutta minulla ei ole taitelijasta tai sen alkuperästä enempää tietoa. ( jos siellä lukijoista joku tietää, niin kertokaahan toki ) Ihastuin tauluun kuitenkin välittömästi sen ihanien sävyjen takia. Lopulta se löysi paikan kylpyhuoneesta ja siinä säilyy kellot jo korut yön yli. 
Seinävessan koteloinnin ja suihkuseinän väliin jäävä kolo ei ollut tarkoituksella suunniteltu, sillä alunperin koteloinnin piti tulla suihkuseinään asti. Muistan vielä kun miehelleni asiaa raksalla selitin, mutta seuraavan kerran kun saavuin paikalle oli kotelointi jäänyt parikymmentä senttiä lyhyemmäksi. Myöskään suihkuseinän paikkaa ei voinut enään siirtää, sillä laatoitus laitettiin vaihtumaan kyseisessä kohdassa  - Mutta meillä nyt sattuu välillä käymään niin, että puolet selityksistäni saattaa mennä miehelläni toisesta korvasta sisään ja toisesta suoraan ulos ;D Lopulta tämä oli kuitenkin loistavaksi osoittautunut virhe, sillä syvennykseen saa nyt hyvin piiloon vessaharjan, sekä tarvittaessa myös vessapaperit, ja näin ne ovat suojassa suihkun sekä pöntön roiskeilta. Laatikoston oikealle puolelle, meikkaustason alle, jää myös pieni kolo. Tähän koloon on saatu hyvin piilotettua muutama ylimääräinen vaippapaketti sekä vaipparoskis. Tällaiset pienet suunnittelemattomat kolot osoittautuvat lopulta todella käytännöllisiksi. 
Tila kaipaa toki vielä pienen pientä viimeistelyä pyyhekoukkujen sekä muiden pikku juttujen myötä. Ja esimerkiksi meikkauspisteelläni haluaisin säilyttää esillä päivittäisessä käytössä olevia siveltimiä ja meikkejä, mutta en ole niille vielä kauniita rasioita löytänyt. Mutta pääpiirteittäin kokonaisuus on jo kasassa.

Mukavaa torstai-iltaa ja loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!