Keittiön sekä ruokailutilan uudet verhot

*yhteistyössä Eurokankaan kanssa


Ihanaa perjantai iltaa kaikille. Viikonloppu on vihdoin koittanut ja sitä ehdittiinkin jo hieman odotella. Takana on väsyttävä aamuvuoroviikko, josta selvittiin yllättäen kyllä poikkeuksellisen pirteänä. Viikko tuli pyhitettyä kokonaan kodille sekä perheelle, ja ehdittiin täällä yksi taloprojektikin aloittamaan sekä viemään loppuun saakka. Siitä muutama vilaus näkyi jo instagramin puolella, mutta lisää tulossa tänne bloginkin puolelle jahka saan ensin esiteltyä teille meidän ruokailutilan ja keittiön verhot. Aamuvuoro on totta tosiaan tehnyt tehtävänsä, sillä pää ei suostu toimimaan siinä tahdissa kun haluaisi. Kahvikiintiö on tullut useamman kupillisen tahosta jo täyteen, mutta kofeiinin yliannostuskaan ei näytä edesauttavan ajatuksen juoksua. Annettakoon tässä postauksessa siis kuvien kertoa enemmän kuin sanojen.Olohuoneen verhosuunnitelmat sujuivat Eurokankaan ihanan ja taitavan Rea Vehmaston kanssa niin loistavasti, että innostuimme suunnittelemaan keittiön ja ruokailutilan verhot samassa rytäkässä. Kyseessä on kuitenkin yksi avoin tila, joten tasapainon säilyttämiseksi kaipasi tilan toinenkin puoli verhoja. Näin saatiin säilytettyä kokonaisuus yhtenäisenä.  Suunnitelmissa emme lähteneet kuitenkaan toistamaan samaa tyyliä kuin olohuoneen puolella, mutta pyrimme silti pitämään värimaailman yhtenäisenä. Kankaaksi valikoitui kevyempi ja läpikuultavampi vaihtoehto, sillä verhot ovat pääsääntöisesti kokonaan ikkunoiden edessä. Emme halunneet peittää ikkuna-alaa tai avautuvaa maisemaa, vaan halusimme verhojen tuovan vain lämpöä ja tyylikkyyttä tilaan. Ruokailutilan puolelle suunnittelimme suorat verhot ja poiketen olohuoneen verhokiskojen asennuksesta, päädyimme asentamaan kiskon koko ikkunan leveydelle. Näkymä ikkunasta on tielle päin, joten iltojen hämärtyessä on ennen sälekaihtimien sulkemista mahdollisuus vetää verhot ikkunan eteen, tuomaan kevyen näkösuojan sulkematta maisemaa kuitenkaan kokonaan. Myös verhojen pituudeksi valikoitui normaali pituus olohuoneen verhojen tyylistä poiketen, sillä ruokapöydän ympäri on hyvä päästä kulkemaan sujuvasti ja tässä tilassa lattialla roikkuvat verhot olisivat saattaneet olla vain tiellä. Näissä verhoissa on siis tuo optimaalinen "sentti lattiasta" -mitta. Keittiön kapeaan ikkunaan suunnittelimme laskosverhon. Mutta koska laskosverhoa ei ole tarve saada laskettua alas asti, teimme siitä "vale-version". Nykyään on markkinoilla hyviä mekanismeja myös valelaskosverhoihin, joiden avulla laskokset saadaan muodostumaan verhoon ilman ompelusaumoja ja näin verhosta ei päälle päin erota onko kyseessä laskeutuva malli vai ei. 


Keittiössä ja ruokailutilassa kalusteet sekä materiaalit ovat suhteellisen kylmiä, joten verhot tasapainottavat hyvin kokonaisuutta, tuoden lämpöä ja pehmeyttä. Ne myös viimeistelevät sisustuksen ja tuovat asteen tyylikkyyttä. 


Tavoite olisi jatkaa mahdolisimman pian verhosuunnitelmia Rea Vehmaston kanssa kodin muihinkin tiloihin, mutta en osaa millään päättää mikä huone verhoja kaipaisi eniten. Toisaalta makuuhuoneet, mutta toisaalta arkiolohuone. Ehkäpä näihin pohdintoihin löytyy ratkaisut viikonlopun aikana.   Mukavaa viikonloppua kaikille :)

4 kommenttia

  1. Itse olisin valinnut toisen värin , jonkun sävyisen harmaan.

    VastaaPoista
  2. Ihastuttavat verhot! Vieläkö muistat, mitä kangasta näissä verhoissa käytettiin?

    VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!