Valkeakosken talonäyttely - Pikku-Jukka 86m2

Valkeakoskella on parhaillaan käynnissä talonäyttely, jossa on esillä 16 pientä ja pirteää kohdetta. Talot ovat pääsääntöisesti alle sataneliöisiä puutaloja, mutta joukosta löytyy myös yksi hirsitalo, yksi kivitalo sekä yksi hieman yli sataneliöinen. Talojen budjetit on pyritty pitämään kohtuullisina, joka antaa rakentajalle hyvää osviittaa siitä mitä pienemmälläkin budjetilla voi saavuttaa. Talojen kokonaisbudjetit tontteineen ovatkin vain noin 150.000 - 200.000 euron luokkaa. Konsepti on mielestäni todella mielenkiintoinen, odotettu ja tervetullut. Joka vuotiset asuntomessut ovat rakentajalle loistava inspiraation lähde, mutta talojen budjetit ovat yleensä aika korkealla. Moni "perusrakentaja" keskivertotuloillaan tuskin pystyy tavoittelemaan suurintaosaa asuntomessuilla nähtävistä kohteista. Talonäyttelyalueella tontit ovat normaaliakin edullisempia, sillä ne ovat kooltaan vain 450-500 neliöisiä. Mutta talojen vapaa sijoittelu tontille on mahdollistanut koko pinta-alan hyödyntämisen. Pienet ja edulliset tontit takaavatkin lupaavan perustan kohtuullista budjettia tavoitteleville. 

Itse vierailin talonäyttelyssä jo torstaina ja oikein ihania taloja sekä sisustuksia oli esillä. Lähes kaikissa kohteissa asuinpinta-ala yllätti positiivisesti. Kaikki talot tuntuivat neliöihinsä nähden suuremmilta, sillä suuret ikkunat ja terassit saivat tilan jatkumaan vielä yli virallisten neliöiden. Myös neliöiden tehokas käyttö yllätti, sillä hukkaneliöitä ei juuri ollut ja kaikki talot olivat oikein kompakteja kokonaisuuksia, joissa arjen tarpeet oli huomioitu viimeistäkin nurkkaa hyödyntäen.


Tulen esittelemään talonäyttelystä muutamia suosikkejani ja tässä niistä ensimmäinen; Jukkatalon Pikku-Jukka, kohde numero 10. Tämä kahden makuuhuoneen kohde upealla pihasaunalla piti sisällään 86 asuinneliötä. Näihin neliöihin oli saatu mahtumaan kaksi makuuhuonetta, tilava kylpyhuone, kodinhoitohuone sekä vaatehuone, kaksi wc:tä sekä tietenkin keittiö, olohuone ja ruokailutila. Arjen luksusta mahtuu näihinkin neliömääriin, sillä makuuhuoneesta oli kulku kylpyhuoneeseen ja kodinhoitotiloihin. Keittiö, ruokailutila sekä olohuone olivat yhtä avointa tilaa suurilla ikkunoilla, joka teki tilasta todella avaran ja tilavamman tuntuisen. Ulkoa löytyi viehättävä pihasauna, joka kruunasi koko talon. Pihasaunan ja talon yhdisti upea talon kahden kyljen kiertävä terassi, jolle mahtui erilaisia oleskelualueita. Aamukahvinkin pääsi nauttimaan terassille suoraan keittiöstä. Kokonaisuudessaan oikein viehättävä ja näkemisen arvoinen talo.

Talonäyttely on käynnissä 4.-13.8 ja pääsyliput vain 10e. Ja plussaa on, että talonäyttelyn `edullisuus` -teeman mukaisesti myös parkkipaikat sekä bussikuljetukset alueelle ovat ilmaisia. Tarkempaa infoa löytyy lisää täältä. Tervetuloa Valkeakoskelle! :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!