Valkeakosken talonäyttely - Aapa 81Toisena kohteena Valkeakosken talonäyttelystä esittelen teille 81 neliöisen Aapan, kohteen numero 13. Tämä kohde on kahden makuuhuoneen koti, jossa huonekorkeutta on korotettu katon kaltevuutta mukaillen. Korkeampi huonekorkeus teki makuuhuoneistakin todella avarat ja yhtenäinen keittiö-olohuone-ruokailutila oli todella tilavan tuntuinen.

Korkeampaa tilaa oli hyödynnetty loistavasti myös parvella, joka oli rakennettu kodinhoito- sekä pesutilojen päälle. Parvelle oli kulku puolapuita pitkin oleskelutiloista ja se oli rajattu tyyliin upeasti istuvilla mustilla rautakaiteilla. Näppärää lisätilaa esimerkiksi lasten leikkeihin tai vieraiden majoittamiseen.
Kohteen lattia oli jätetty betonipinnalle, mutta seinien ja katon sävytetty puupaneeliverhous toi mukavasti lämpöä sen rinnalle. Tämä betonin ja puun yhdistelmä toimi upeana pohjana sisustukselle ja jatkui yhtenäisenä läpi talon.

Tässä kohteessa oli erityisen upeasti huomioitu jokainen hukkaneliö ja pohjaratkaisu oli selvästi mietitty viimeistäkin nurkkaa myöden. Esimerkiksi kodinhoitotilassa pesukone sekä kuivausrumpu oli upotettu seinään niin, että ne jäivät toisella puolella sijaitsevan saunan lauteiden alle. Näin saatiin saunan puolelta hukkatilat käyttöön ja kodinhoitohuoneen puolelle enemmän tilaa.Monesti ihmiset arastelevat käyttää tummia sävyjä, sillä niiden pelätään pienentävän ja synkentävän tilaa. Mutta tämä kohde tummilla paneeleilla ja mustalla keittiöllä on oiva esimerkki siitä, että tummempiakin sävyjä uskaltaa käyttää jopa pienessä tilassa. Suuret ikkunat sekä raikkaat vaaleat pinnat tasapainottavat kokonaisuuden, yhdessä epäsuoran valaistuksen kanssa. Kohteen upeimpina yksityiskohtina onkin valaistus katon rajassa sekä keittiön seinäkaappien takana. Myös olohuoneessa sekä ruokapöydän päällä olevat, Kotimaisen Puinen tilaustyönä valmistamat valaisimet olivat kerrassaan upeat. Luovat varmasti upean varjon huoneeseen iltojen pimetessä. 

Tarkempaa tietoa kohteen pohjaratkaisusta, ideoinnin lähtökohdista ja rakenteellisista ratkaisuista löydät täältä. Valkeakosken talonäyttely on avoinna vielä tämän viikon sunnuntaihin asti. Siellä on esillä mm. tämä upea Aapa, edellisessä postauksessa esitelty Pikku-Jukka sekä 14 muuta upeaa pientaloa. Poiketkaahan siis :)

5 kommenttia

 1. Hei! Saitko mukaan listan sisustuksesta? Onko lepakkotuolin päällinen valkoinen vai harmaa ja minkähän merkkinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Selvitin, niin runko on alkuperäinen musta, mutta kangas on tilattu ja teetetty Eurokankaassa :)

   Poista
 2. Hei, löytyisikö listauksesta, että mistä seinälle nostettu sänky on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Sänky on rakentajapariskunnan itse suunnittelema ja valmistama, by Antti Vähä :)

   Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!