Jämälaatat uusiokäyttöön ja ajatukset syksyyn

Aamulla selatessani instagramia havahduin, että sehän on nyt sitten jo elokuu. Väkisinkin sitä miettii, kuinka tämä kesä on mennyt taas näin pirun nopeasti ja mihin se on edes lopulta kulunut? Vaikka kesäloma reissuja ei montaa tullut tehtyä, niin kyllä sitä kai kotona sai paljon aikaan - vaikka aikaansaannoksia ei heti meinaa muistaakaan.


Täällä ollaan nyt jo  yli viikon verran yritetty palautua lomamoodista arkeen, vaihtelevin tuloksin. Tällä kertaa kesäloman aikana onnistuin hankkimaan itselleni poikkeuksellisen vankan loma-olon, ja sen pois saaminen tuntui todella vaikealta. Mutta nyt kun toinen työviikko on jo pyöräytetty käyntiin alkaa pikkuhiljaa helpottamaan.


Viikonloppuna tuli juhlittua myös omalta kohdaltani kesän viimeiset - ja tosiaan myös ensimmäiset - festit alta pois. Tämä kyseinen kotipaikkakuntani joka kesäinen Työväen Musiikkitapahtuma on aina ollut jonkinlainen "kesän päätösjuhla", sillä siitä seuraavalla viikolla alkaa aina koulut. Teinivuosina sitä juhlisti kaupungilla haikein fiiliksin vielä viimeistä lomaviikonloppua. Jotenkin se on iskostunut huolella takaraivoon ja taas olen valmis heittämään hyvästit kesälle ja täysin valmis syksyn tuloon. Olen muutenkin aina ollut enemmän syksy ja talvi ihmisiä, vaikka kesästä osaan täysin rinnoin nauttiakin. Mutta syksyssä ja talvessa on se oma ihana tunnelmansa. Kenties sitä näin koti-ihmisenä nauttii siitä, että pimeämpään ja viileämpään aikaan tulee vietettyä enemmän aikaa kotona, kun taas kevät ja kesä ajaa ihmiset ulkoilmaan.


Ennen kuin syksyyn kuitenkaan päästään, on luvassa onneksi vielä kaikenlaista kivaa. Esimerkiksi Valkeakosken järjestämä pientalonäyttely joka avaa ovensa tämän viikon perjantaina, 4.8.  Kyseinen talonäyttely on verrattavissa asuntomessuihin, mutta sen ideana on pienet sekä edulliset talot. Kokohaarukalta talot ovat 60 - 90 neliön luokkaa ja hintahaarukka taloilla tontteineen kaikkineen pyörii 150 - 190 tuhannen paikkeilla.  Olen itse menossa taloihin tutustumaan torstaina, ja aiheesta luvassa lisää täällä blogin puolella. Eli jos tehokkailla neliöillä rakentaminen pienellä / kohtuullisella budjetilla on mielessä, niin pysykäähän kuulolla.


Kuvissa esiintyvät laatat ovat muuten kylpyhuoneestamme ylijääneitä. Löysin ne silloin varaston työhuoneen siivouksen yhteydessä ja ne sopivat loistavasti keittiöömme alustoiksi. Varsinkin ruokapöydälle tuovat kivasti rouheutta, muovin ja lasin rinnalle. Myös asuntomessuilla oli käytetty yllättävän paljon laattoja somisteina, eli kaivakaahan jämälaatat jemmoista tai käykää laattakaupoissa kyselemässä vanhoja mallipaloja ;)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!