Mikkelin asuntomessut - kauniita yksityiskohtia

Huomenna perjantaina Mikkelin asuntomessukohteiden ovet aukeavat yleisölle ja ne ovat avoinna 13.8. asti. Tänä vuonna talojen arkkitehtuuri ja sisustukset ovat erityisen viehättäviä, johon osaltaan varmasti vaikuttaa upea Saimaa ja siihen suunnatut näkymät. Alunperin olin ajatellut, että teen lempparikohteestani yhden laajemman postauksen ja yhden ympäripyöreän koosteen mielenkiintoisimmista kohteista ja jutuista. Mutta alkaessani purkamaan kuvavyyhtiä, alkuperäinen suunnitelma osoittautui kyllä mahdottomaksi. En ole vieläkään yli viikon pohdinnan jälkeen pystynyt rankkaamaan sitä yhtä ja ainoaa suosikkia. Toisissa kohteissa viehätti enemmän arkkitehtuuri, toisissa sisustus. Niin paljon inspiroivia juttuja ja kauniita kohteita, ettei niitä millään pysty listaamaan järjestykseen. Edellisen messu-postauksen oli tarkoitus olla jo viimeinen, mutta niin paljon ihania ideoita ja kuvia jäänyt vielä julkaisematta, että nyt on luvassa vielä yksi. Tähän koosteeseen yritin kerätä ihania ideoita ja yksityiskohtia, niin arkkitehtuurillisia kuin sisustuksellisiakin. Kuvia on nyt yhdessä postauksessa ennätys määrä, mutta toivotaan että kuvat latautuisi suht nopsaa.

Somistukseen ja piensisustukseen kiinnitin nyt messuilla enemmän huomiota kuin aiemmin, sillä pääsimme nyt kohteissa kulkemaan ilman rajauksia ja suojauksia. Tämä mahdollisti pientenkin yksityiskohtien tarkastelun. Niin taidokkaasti oli sisustus mietitty loppun saakka, kaikkia pieniä yksityiskohtia myöten. Tässä muutama ihana esimerkkikuva.

Kannustalo Harmaja Saimaa - kohde 6
Sisustussuunnittelu Susanna Vento
Design-Talo Pala - kohde 2
Sisustussuunnittelu Mikko Toppala
MinunVALO - kohde 24
Sisustussuunnittelu Anita Koponen
Rauhan ja Onnin Jukkatalo - kohde 21
Sisustussuunnittelu Sari Helin

Yksityiskohtia oli paljon myös arkkitehtuurissa ja pintamateriaaleissa. Kohteissa oli käytetty paljon upeita tehostetapetteja  ja laatoitusideoita. Näitä kannattaa siis ehdottomasti bongailla. 

Design-Talo Pala - kohde 2
Sisustussuunnittelu Mikko Toppala
Omatalo Ajatus - kohde 3
Sisustussuunnittelu Minna Häkkinen
Casa WelliKulho - kohde 18
Arkkitehtuurissa oli upeasti huomioitu näkymät Saimaalle taloon sisään astuessa. Arkkitehtisuunnittelu Passiivikivitalot / Esa Tommola
Kotikontti - kohde 26
Kotikontti - kohde 26
Tässä kohteessa oli panostettu erityisen tyylikkääseen arkkitehtuuriin. Esimerkiksi makuuhuoneen sängynpäädyn takana oli upeasti suunnitellut pesutilat. Arkkitehtisuunnittelu Susanna Kiiskinen
Saimaan Aava - kohde 13
Sisustussuunnittelu Saila Nurminen  - Arkkitehtisuunnittelu Polar-house

Kohteissa oli tänäkin vuonna todella tyylikkäitä ja tilavia walk-in-closetteja, jotka varmasti laittavat monet naiset huokailemaan - minun lisäkseni.

Fiskarhedenvillan Ajaton - kohde 15
Tämä upealla ikkunalla varustettu suuri vaatehuone sijaitsi vanhempien makuuhuoneen yhteydessä. Arkkitehtisuunnittelu Klas Sjöstrand - Sisustussuunnittelu Annarina Yöntilä
MinunVALO - kohde 24
Iso huokaus - tässä kohteessa oli ehdottomasti tyylikkäin vaatehuone. Arkkitehtisuunnittelu Arkkitehtitoimisto Kaija ja Petri Eerikäinen - Sisustussuunnittelu Anita Koponen

Työhuoneisiin ja työpöytiin yritin tällä kertaa kiinnittää enemmän huomiota. Meidän työhuoneemme on toiminut tähän asti varastona - kun kerran päätimme muuttaa pikkuriikkisen keskeneräiseen - mutta nyt se olisi tarkoitus saada oikeaan käyttötarkoitukseensa. Siksi yritin etsiä inspiraatiota upeiksi laitetuista työhuoneista joita messukohteista löytyi useita.

Kontio Toive - kohde 11
Sisustussuunnittelu Piia Kalliomäki
Muuramen Helmi - kohde 19
Sisustussuunnittelu Minna Häkkinen
Fiskarhedenvillan Ajaton - kohde 15
Sisustussuunnittelu Annarina Yöntilä

Kylpyhuoneista oli aivan uskomattoman upeita näkymiä, Saimaalle ja metsäpihalle. Arkkitehtuuriltaan upeita ratkaisuja joilla on saatu säilytettyä yksityisyys ja tuotua samalla luonto sisätiloihin.

MinunVALO - kohde 24
Tässä kelpaisi kylpeä, katsellen upeita näkymiä Saimaalle.
Kotikontti - kohde 26
Tässä kohteessa oli pihasaunan suihkusta upeat näkymät metsäiselle pihalle.

Kun kerran messukohteet sijaitsevat Saimaan rannalla, ei tule varmastikaan yllätyksenä että pihoihin ja terasseihin on panostettu todella paljon. Niin huikean kokoisia terasseja, altaineen ja erilaisine oleskelumahdollisuuksineen että huh. Melkeinpä niiden takia kannattaa messuille valita aurinkoinen päivä, jotta pihoista saa kaiken mahdollisen irti.

Muuramen Helmi - kohde 19
arkkitehtisuunnittelu Muurametalot - Vihersuunnittelu Tuula Hyvärinen
Asunto Oy Saimaan Ateljee 1 - kohde 16
Tämä kohde sijaitsi alueen korkeimmalla kohdalla, varustettuna huikeilla näkymillä Saimaalle. Arkkitehtisuunnittelu Kari Sajaniemi - Sisustussuunnittelu Netta Avikainen

Niin paljon joutunut karsimaan upeita kuvia, että hiukan jopa harmittaa, mutta eiköhän tämä nyt messuista riitä. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikanpäälle ihastelemaan ja tutustumaan tarkemmin kohteisiin. Mutta onneks monet sisustusblogit esittelevät messukohteita eri näkökulmista, eli varmasti saa myös blogien välityksellä messuista jonkin verran irti. Mukavaa viikonloppua kaikille :)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!