Koti - työhuone kahdelle


Ai että kuinka onnellinen olen viimepäivät ollut, sillä meidän työhuone on vihdoin saatu viralliseen käyttötarkoitukseensa. Koska päätimme muuttaa keskeneräisee, ja autotallia tai varastoa pihassa ei vielä ole, piti talosta pyhittää yksi huone tarvikkeille ja työkaluille joita kesken jääneissä hommissa vieä tarvitaan. Ja tottakai työhuone oli se oleellisin tila "varastoksi", sillä sen käyttötarve ei ollut meillä niin akuutti. 


Instagramissa stoorien puolella saattoi jo jokin aika sitten huomata, kun ryhdyin työhuoneen siivousurakkaan. Meillä vallitsi hetken aikaa aivan järkyttävä kaaos ja tuntui kuin raksa olisi jälleen taas täällä. Sain huoneen kuitenkin tyhjennettyä kokonaan, siivottua sekä pyyhittyä kaikki pinnat vaatehuoneen hyllyjä ja laatikoita myöden, karsittua ylimääräiset työkalut ja tarpeettomat materiaalit pois, sekä järkättyä kaikki takaisin vaatehuoneen hyllyihin nättiin järjestykseen. Vaikka kaikkia tarvikkeita ja työkaluja ei vieläkään voinut viedä pois, sain huoneen kuitenkin siivottua niin, että kalusteet saatiin paikoilleen ja huone oikeaan käyttötarkoitukseensa. Työhuoneessamme on onneksi tilava vaatehuone, joka oli nyt alkuun suunniteltukin säilytystilaksi kaikelle ylimääräiselle, joten se toimii nyt hyvänä säilytystilana työkaluille. Ja vaikka huoneen toisella kyljellä makaa vielä muutamia listapaketteja, niin eivät ne onneksi huoneen käyttöä häiritse. 


Huoneen suunnittelun lähtökohtana oli yhteiset työskentelytilat minulle ja miehelleni. Itse en läppärillä työskentelyn puolesta paljoa tilaa tarvitse, mutta sen sijaan materiaalivalinnat ja pohjakuvien levittelyt sekä suunnitelmat vievät yllättävän paljon tilaa.   Näiden vuoksi siis tavoitteena oli saada mahdollisimman iso työpöytä. Miehelläni taas on pöytäkone, joka vaatii kiinteän ja hieman tilavamman paikan. Jotta pöytätila saataisiin maximoitua ja hyödynnettyä myös silloin kun huoneessa ei olla yhtäaikaa, oli paras vaihtoehto sijoittaa molempien työpisteet saman pöydän ääreen. Tällöin pystyn tarpeen tullen käyttämään hyödyksi myös mieheni osaa työpöydästä. Yksi suurin lähtökohta huoneen kalusteiden suunnittelussa oli se, että halusin mieheni tietokoneen pois lattialta, mieluiten kokonaan pois silmistä ja kaappiin piiloon. Ikean Bestå-kalusteet osoittautuivat muunneltavuuden sekä mittojen puolesta todella hyväksi vaihtoehdoksi. Mittojen puolesta löytyi juuri oikean kokoiset runkokonaisuudet, jotka olivat leveydeltään koko huoneen mittaiset sekä juuri oikean kokoiset tietokoneen kaappiin sijoittamista ajatellen. Valmiina ei löytynyt kuitenkaan mittoihin ja lompakkoon sopivaa yhtä isoa työpöytää, joten ostimme kaksi normi syvää työtasoa jotka kiinnitimme toisiinsa. Pöytätasossa on nyt syvyyttä 120cm ja leveyttä 200cm, eli tilaa on nyt reippaanlaisesti. Itselläni oli suuri henkinen kamppailu huoneen paikkajärjestyksen suhteen, sillä olisin niin kovin halunnut oman paikkani ikkunan eteen. Koen sen olevan huoneen paras paikka, koska siitä näkee ulos ja samalla olohuoneen sekä keittiön suuntaan. Tulen ollessa takassa, kyseiseltä paikalta saa ihailla myös takkatulta.  Mutta oma työpisteeni on ulkonäöllisesti niin paljon kevyemmän näköinen matalla tuolilla sekä läppärillä, kuin mieheni työpiste korkealla mustalla työtuolilla sekä massiivisella tietokoneen näytöllä ja näppäimistöllä, että oma työpisteeni oli visuaalisesti paras sijoittaa huoneen etuosaan. Se oli lopulta myös käytännön syistä parempi vaihtoehto, sillä käsittelen koneella kuvia ja eri sävyjä joiden kanssa täytyy olla tarkkana, ja ikkunasta heijastuva valo tietokoneen näytöllä ei olisi ollut mukava asia. Ja näppärintähän tässä järjestyksessä on myös se, että voin halutessani hypätä työskentelemään "mieheni puolelle", läppäri kun on helposti siirreltävissä. 
Tietokone saatiin hyvin sijoitettua kaappiin, suoraan pöytätason alle, jolloin saimme myös näppäimistön ja näytön johdot suoraan pöydästä läpi koneelle. Tietokoneen tuulettuminen on huomioitu siten, että kaapit jäävät alareunasta sentin verran irti seinästä ja takalevyssä on muutama tuuletusaukko jonka kautta ilma pääsee kiertämään. (Tämä sentin rako seinästä ei ollut kuitenkaan suunniteltu juttu. Jalkalistamme on sen verran korkeat, että ne jäävät kaapin alareunan taakse. Kaapin korkeutta ei kuitenkaan voinut muuttaa, koska työtason korkeus määräsi seinäkaappien paikan. Alkuun meinasimme kaventaa listan sopivan korkuiseksi, mutta koska kaltevuutta ei silmällä erota niin päätimme jättää sen sellaiseksi. Ja tuulettumisen kannalta se olikin hyvä vaihtoehto.) Teimme kaapin kyljestä aukon myös viereiseen kaappiin, jotta ilmalla olisi vielä enemmän tilaa kiertää. Ovea on myös helppo pitää käytön aikana auki, sillä se jää keskelle syvää työtasoa eikä häiriste jaloissa. Pöydän pinnalle jääville johdoille tarvistee vielä hakea valkoinen johtokotelo, jotta nekin saa mahdollisimman huomaamattomiksi.  Nyt on tosiaan myös jatkettu olohuoneen verhojen suunnittelua, yhdessä Eurokankaan kanssa. Hain kotiin verhojen kangasmateriaalin sovitukseen, lopullisen sävyn valintaa varten. Samalla otin sovitukseen VM-Carpetin mattomalleja ja mallailin niitä olohuoneemme kalusteisiin sekä tulevaan verhokankaaseen. Olohuoneeseemme tarvitaan suhteellisen suuri matto, joita ei mieleisellä materiaalilla tai sävyllä useita kauppojen valikoimissa ole. VM-Carpetilta sen sijaan saa matot valitusta mallista omien mittojen mukaan, siksi siis päädyin siihen. Mutta näistä luvassa lisää myöhemmin.Ja saatoitte jo huomatakin, että viimeksi olohuoneen lattiassa nähty matto pääsi nyt työhuoneeseen. Tänne se sopii mitoiltaan ja fiilikseltään täydellisesti. Kyseisen maton vuoksi taidan vaan tarvita uuden työtuolin, sillä tuo Kartellin Missonikankainen Mademoiselle tappalee kuvioinnillaan hiukan maton kuvioinnin kanssa...

8 kommenttia

 1. Mitä maalia/sävyä teidän seinät on? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Työhuoneessa on käytetty Tikkurilan progreyn sävyä 1917 :)

   Poista
 2. Moikka. Mistä on nuo pöytälevyt ja tuo jalka? :)

  VastaaPoista
 3. Miten kiinnititte nuo pöytälevyt toisiinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pöytävelyt on kiinnitetty toisiinta levyraudoilla :)

   Poista
 4. Moi. Onko teillä pistorasia kaapin sisällä? Onko se normaalia korkammalla, vai ihan normaalilla tasolla? Oletko tehnyt myös Bestå:an reijän vai mistä tietokoneen johto menee? :) Olisi tarkoitus tehdä vähän saman tyylistä ratkaisua.

  VastaaPoista
 5. Moikka. Pistorasiat ovat kaapin takaseinällä ja Bestån taustalevyyn on niiden kohdille tehty aukot. Beståjen kyljissä on myös aukkoja, jotta johdot on saatu kulkemaan nätisti myös kaappien sisällä. Pistorasioiden korkeudesta en osaa sanoa, että ovatko "normaalilla" korkeudella. Meillä ne mitoitettiin rakennusvaiheessa lattialistojen yläpuolelle (lattialistat normaalia korkeammat). Mutta uskon, että myös stantardilla korkeudella olevat pistorasiat jäävät kaappien taakse. Olemme olleet kyllä tyytyväisiä ratkaisuun ja sen toimivuuteen :)

  VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!