Asuntomessut Mikkelissä - yön yli kaupungissa


Moni teistä on suuntaamassa asuntomessuille myös hiukan kauempaa, minkä vuoksi yöpyminen Mikkelissä on varmasti mietinnän alla. Itse yövyin yhden yön Sokos hotel Vaakunassa, joka sijaitsee aivan Mikkelin keskustasssa. Hotelli oli hiljattain remontoitu ja siellä vallitsi todella viehättävä, lämmin ja kotoisa tunnelma. Yleensä on tullut yövyttyä Helsingissä tai muissa isommissa kaupungeissa, joissa jo hotellien auloissa on enemmän vilskettä. mutta tämä Mikkelin Sokos hotelli oli ihanan idyllinen ja rauhallinen kaupunkihotelli. Ei liian suuri eikä liian pienikään, juuri sopivan kokoinen. Tässä siis yksi hyvä levähdyspaikka pitkänmatkalaisille, ja miksei lähempääkin lähtijöille. 
Huoneet oli sisustettu hyvin pelkistetysti ja rennon tyylikkäästi, muutamaa tehosteväriä käyttäen. Koristetyynyissä oli hauskat kasvokuvat, joista toisessa oli marsalkka Mannerheim. Mannerheim -teema huokui muutenkin koko hotellissa, pienissä yksityiskohdissa. Aihetta on haluttu kunnioittaa hienosti, sillä Mannerheim on ollut iso osa Mikkelin historiaa. Huoneiden sisustussuunnittelijana on toiminut Asta Gramberg


Alakerran aulassa ja sen baarissa oli ihanan raikas tunnelma. Se oli sisustettu pirteillä väreillä ja baaritiskin takaseinällä oli ihanan utuinen jokimaisema - Voisi olettaa kyseessä olevan Saimaa, kun kerran Mikkelissä ollaan, mutta varmaksi en uskalla sanoa. Hotellin ravintolassa vallitsi aulaa tyylikkäämpi ja seesteisempi tunnelma, rustiikkisilla vivahteilla. Ylelliset ruokailuryhmät saivat harmittelemaan, että olin liikenteessä yksin. Niin mukava olisi ollut illallistaa ravintolan puolella pidemmän kaavan mukaan. Pienen maistiaisen ravintolan puolelta sain aamiaisella, sillä se sijaitsi samassa tilassa, mutta illan fiilis kynttilöineen ei ollut silloin tietenkään läsnä.
Pääsin myös tutustumaan hotellin yhteen teemahuoneista, joka oli nimeltään RENDEL. Kyseinen elokuva oli minulle täysin uusi tuttavuus. Kyseessä on tänä vuonna ensi-iltansa saava suomalainen toimintaelokuva, jonka ohjaaja Jesse Haaja on lähtöisin Mikkelistä. Huone oli sisustettu elokuvan teemaan sopivaksi, ja päähenkilö komeili sängynpäädyssä sekä seinillä olevissa tauluissa. Sivupöytää koristi patsas päähenkilön naamiosta. Kyseinen huone oli idealtaan komea, mutta itse en siellä olisi uskaltanut nukkua. Sen verran vainoharhainen ja pelokas olen, että yö yksin kyseisen naamiomiehen kanssa synkässä huoneessa ei houkutellut. Varsinkaan kun elokuvaa en ole vielä nähnyt, ja päähenkilön luonne jäi täysin tulkinnanvaraan. Mutta esimerkiksi mieheni innostui kuvien välityksellä huoneesta todella paljon - saattaa muutenkin olla enemmän miesten mieleen. Toki yön kyseisessä huoneessa olisi voinut ehkä viettää jos vieressä olisi ollut turvaa, mutta yksin tätä naista ei sinne olisi saanut jäämään - haha :D 


Mikkelissä kannattaa yöpyä myös sen takia, että aikaa jää kunnolla asuntomessujen oheiskohteisiin tutustumiseen. Messujen oheiskohteitahan ovat historiallisen ihana Kenkävero, upea Mikkelipuisto sekä Kulttuuritalo Tempo. Näistä kaikista löytyy rakentajalle, sisustajalle sekä haaveilijalle upeita ideoita, joita ei kannata missata. Saimme bloggaajamatkallamme opastetun kierroksen kyseisiin kohteisiin ja niissä käyntiä voin siis vain suositella. Modernisti Kodikkaan Kerttu kirjotti juuri hyvän ja tarkemman postauksen näistä kyseisistä kohteista. Käykäähän siellä tutustumassa enemmän, ennenkuin pääsette paikanpäälle Mikkeliin.

ps. täällä kirjoitellaan ekaa kertaa valmiin työhuoneen pöydän äärellä. Kuinka rentouttavaa ja mukavaa kun vihdoin on virallinen työpiste käytössä! 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!