Luonnonkukkia ja kotiutuvaa mattoa

Täällä on loma pyöräytetty käyntiin oikein mukavasti. Juhannuksen viettelimme rennoissa merkeissä, osittain siskon perheen mökillä ja osittain kotona. Lomaksi ei ole suurempia valmiiksi suunniteltu, vaan aika lailla mennään fiiliksen ja kelin mukaan. Saa luvan kanssa olla myös muutamia sadepäiviä, niin saisi hyvällä omalla tunnolla puuhastella sisälläkin kaikkea - keskeneräistä ja uutta. Vaikkakin harvinaistahan se olisi, jos ei Suomen kesässä loman aikana yhtään sataisi.
Kun kerran vietimme juhannuksen poissa kotoa, jäi juhannuskukat kotimaljakkoon poimimatta. Eilen kuitenkin korjasin tilanteen ja poimin kukkia samalla kun olimme poikamme kanssa ulkoilemassa. Asumme aika kaupungin reunalla ja eteenpäin ei tarvitse mennä kuin muutama sata metriä, niin alkaa maaseutu. Sielläpäin on ojat niin pullollaan kukkia että huh heijakkaa. Niin ihania värejä eri kukista ja heinistä, että mukaan niitä olisi voinut napata vaikka kuinka paljon - vaikka nytkin lähti ehkä vähän rönsyilemään. Netistä lueskelin viisaasti jälkeenpäin ohjeita, kuinka luonnonkukat saisi pysymään mahdollisimman pitkään hyvänä. Yhtenä neuvona oli, että kukat kannattaisi poimia aamusta, jolloin niiden kosteuspitoisuus on suurimmillaan. Itse poimin kukat vasta iltapäivällä, mutta päivä oli ollut niin kovin sateinen, että luotan kukkien olleen tarpeeksi kosteita. Muutama muu hyvä vinkki oli, että kukat kannattaa nostaa yöksi aina viileään, ja vaihtaa vesi päivittäin tuoreeseen. Aion näitä vinkkejä ainakin noudattaa, joten katsotaan kauanko tämä minun maljakollinen pysyy hengissä. 

Anoppilassani on tosiaan muutto käynnissä omakotitalosta kerrostaloon, ja sen myötä he joutuvat karsimaan reippaasti tavaraa. Aiemmin meille kotiutui olohuoneeseen vanha lipasto ja nyt meille saapui matto. Tästä matosta en ole vielä täysin varma tuleeko se kotiutumaan vai ei, mutta yritys on kova. Matto on pyörähtänyt jo huoneesta toiseen, etsien sitä mahdollista paikkaa. Aluksi se vietti muutaman päivän tv-huoneessa, jonne se kyllä sopi hyvin, mutta nyt halusin pyöräyttää sen vaihtelun vuoksi olohuoneen lattiaan. Koko olohuoneen fiilis muttui kyllä huomattavasti, kun vanhan ja väliaikaisen värittömän maton paikalle tuli tummempia sävyjä ja kontrastia, mutta kooltaan tämäkään ei ehkä ole olohuoneeseen se ykkönen. Olen kieltämättä iskenyt silmäni vanhoihin  / vanhahtaviin mattoihin, ja tässäkin matossa kovasti viehättää sen materiaali ja kuosi. Mutta sävyjen kanssa painin vielä, sillä en tiedä onko matossa silmälleni liikaa sinistä vai ei. Vaikkakin nythän se sininen on taas sisustuksessa pinnalla, mutta en tiedä onko se sitä vielä omassa mielessäni :D ps. nyt on kotona useammassa tilassa tapahtunut, sillä makuuhuone on saanut uusia valaisimia, eteisen kuuluisa peili on noussut seinälle ja vierasvessassa on saatu kalusteet paikoilleen. Kaikkea tätä sisustushömppää ja vähän arkisempaakin materiaalia löytyy reaaliajassa Instagramin stooreista - @jutta.k.n -, ja tänne blogin puolelle päivittyy sitten pienellä viiveellä. Ig:n puolella saattaa jatkua tarkemmin myös tämän maton seikkailut ;D

2 kommenttia

  1. Kaunis kimppu! Itse vielä opettelen näiden rönsyilevien kimppujen tekoa ja pitäydyn valkoisissa luonnonkukissa :) Mutta tuo kyllä sopii tosi kauniisti huoneeseen ja varsinkin tuohon mattoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Itsekin olen vasta nyt rakastunut luonnon tarjoamaan väripalettiin, aiemmin myös olin vahvasti vain valkoisten kukkien keräilijä :)

      Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!