Eteisen sivupöytä ja pala talon historiaa

Ihana aurinkoinen sää saapui piristämään koulunsa päättäneiden juhlintaa. Meillä ei ollut tänä vuonna juhlia tiedossa ja hyvä niin, sillä meidän perheessä vieteltiin oksutautisia päiviä. Ja koko viikonloppu on nyt mennyt toipuessa. Tänään uskalsi jo hiukan raottaa ulko-ovea ja käväistä vanhempieni luona, ja matkaanhan sieltä tarttui ihania omenapuun kukkivia oksia.  Meillä oli edellisen kodin pihassa oma omenapuu ja oli ihana napata aina näin alkukesästä kukkivia oksia sisälle maljakkoon. Nyt kun omaa puuta ei enään ole, oli pakko suorittaa pienimuotoinen ryöstöretki. Ja oksat löysivät heti paikkansa meidän eteisen uudelta sivupöydältä. 


Minulla oli pitkään etsinnässä eteiseen sopiva sivupöytä - mielessä oli jokin rustiikkinen taso metallisilla jaloilla. Selasin netin ihmeellisen maailman moneen kertaan läpi, mutta tuntui ettei mieleistä löytynyt millään. Joko materiaalit mättäsi tasossa tai jaloissa ja, jos taas materiaaleiltaan mieleinen löytyi, eivät mitat täsmänneet. Lopulta eksyin sivustolle, josta saisi tilattua pelkkiä jalkoja ja siitä se idea sitten lähtikin. 


Jalat tilasin Prettypegs nimisestä firmasta. Vaihtoehtoja oli todella paljon ja mielikuvitus lähti raksuttamaan eteisen tasosta jo eteenpäin - mitä muuta voisin tuunata tai rakentaa. Usein huonekalukaupoilla jokin kalusteostos on saattanut töksähtää kalusteen jalkoihin, sillä ne eivät ole olleet välttämättä sopivat muun sisustuksen kanssa. Mutta nyt löytyi ratkaisu siihenkin, sillä kyseisestä firmasta saa erilaisia jalkoja lähes kaikkii huonekaluihin.


Löysin tosiaan mieleiset metalliset jalat, mutta sävyjen kanssa kamppailin tovin - mustaa, kultaa vai pronssia. Kulta houkutti ehkä eniten - niinkuin aina tällaista harakkaa - mutta päädyin lopulta pronssiin. Samaa sävyä löytyy eteisen lattialaatasta, joten se oli pienen pohdinnan jälkeen paras ja sopivin vaihtoehto kokonaisuuteen.


Kun jalat olivat löytyneet, alkoi tason pohdinta - valmista tasoa kaupasta, vai puuta rautakaupasta. Osuvasti samoihin aikoihin mieheni siivoili pihamme puuläjiä ja silmääni roskalavalta osui komeat lankkumaiset pätkät. Tarkkaa tietoa siitä missä tarkoituksessa puupalkit ovat olleet ei kummallakaan ole, mutta jotakin tukipuita ne ovat talon kasaamisvaiheessa olleet. Pienen siistimisen ja ylimääräisten niittien irroittamisen jälkeen palkeista sai todella kivan tason. Vielä hieman katselen kaipaako pinta jonkinlaista käsittelyä vai annanko olla sellaisenaan, mutta nyt taso on ihanan rustiikkinen. Ja mikä parasta, eteisen tasosta löytyy nyt siis pala tämän talon historiaa ;)


Seinälle on nousemassa vielä iso peili, joka kokonsa sekä huonon kuljetettavuutensa vuoksi odottelee vielä varastolla. Mutta minulle on nyt väläytelty vihreää valoa, että peili saattaisi saapua jo tulevalla viikolla - jännityksellä jään odottelemaan ;) . Myös peilin molemmille puolille on etsinnässä seinävalaisimet, mutta ajattelin katsoa ne rauhassa kunhan kokonaisuus muuten on kasassa. Sitten alkaisi sisäänkäynti olla lähes valmiina.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!