Voihan tekemättömät hommat

Olen nyt pohtinut sitä, miten voi silmä tottua keskeneräiseen asiaan? Miten sitä keskeneräistä asiaa jonka joka ikinen päivä näkee, ei voi muistaa tehdä silloin kun siihen olisi aikaa? Ja tämän maarittelun myötä rupesin miettimään, että onko minulla edes sitä ylimääräistä aikaa. 


Keskeneräisellä asialla tarkoitan meidän eteistä. Eteisen syvennyksessä olevaa tehosteseinää, jonka suunnittelusta kirjoitin raksa-aikana postauksen. Tehosteseinänä on samanlainen Mannerlaattojen 3D-paneeli kuin keittiön saarekkeen takaosassa. Paneelit on asenneltu suurimmaksi osaksi, mutta reunoista puuttuu molemmin puolin vielä kaistaleet.
 


Näen tämän seinän joka ikinen päivä tullessani kotiin, sekä lähtiessäni kotoa, mutta olen myös huomannut ettei se suuremmin vaivaa minua. Johtuuko se kenties siitä, että paneeli on maalaamattomana ja viimeistelemättömänäkin hyvän näköinen eikä silmäni osu reunoista pilkottaviin ruuvinreikiin, vai siitä että energiat on siirretty täysin pihahommiin - uskon yhtä paljon molempiin vaihtoehtoihin. Voisi uskoa, että kotiin tullessa ja seinän nähdessä ryhtyisi tuumasta toimeen, mutta tajusin etten koskaan saavu kotiin ylimääräisen ajan kanssa. Saavun joko töistä ilta- tai yövuorosta, jolloin ei todellakaan jaksa alkaa tekemään rästihommia, tai sitten aamuvuoron jälkeen, jolloin olen hakenut pojan tarhasta. Tällöinkin arkisia puuhia riittää ihan tarpeeksi. Hetket, jolloin minulla on omaa aikaa puuhastella omia juttuja, ovat kieltämättä aika harvassa. Mutta en tietenkään valita! Ei ole parempaa kuin oma perhe ja askareet sen parissa. Mutta silloin kun oma aika koittaa, ei mieleeni ole juolahtanut tämä eteisen seinä ja sen viimeistely. Eteisen syvennykseen ei näe oleskelutiloista, joten paneeli on poissa silmistä ja samalla siis poissa mielestä. Raksa-aikana hommia oli helppo tehdä ja niihin saattoi ryhtyä hetken mielijohteesta, koska kaikki työkalut olivat esillä. Nyt kun kaikki on siivottu väliaikaisiin laatikoihin ja työhuoneen vaatehuoneeseen, on töiden aloittaminen hieman hankalampaa. Toki tämän kyseisen 3D-paneelin asennukseen ei montaa työkalua tarvitse ja itse asennus on helppoa kuin mikä. Joten itse hommaan ryhtyminen ei paljoa vaatisi. Eräs tuttavamme kävi kylässä muutama viikko sitten, ja käytti keskeneräistä vierasvessaamme - sieltä uupuu vain viime reissulla loppuunmyytynä ollut allaskaluste ja listat. Mutta hän hämmästeli sitä, että meillä tosiaan on vielä hommia jäljellä, sillä blogista saa sen kuvan että meillä on kaikki valmista. Asiaa kun tarkemmin pohdin, niin tottahan tuo taitaa olla, täällä blogin puolella ei olla raksa-ajan jälkeen suuremmin keskeneräistä nähty. Enkä ole tätä tehnyt tarkoituksella vaan uskon sen johtuvan siitä, että kirjoitan asioista, joista innostun ja ne asiat ovat olleet nyt niitä valmiita juttuja. On halunnut pitkän prosessin päätteeksi keskittyä vain niihin valmiisiin tiloihin ja siksi keskeneräiset tilat ovat jääneet blogilta piiloon. Pakko myös tunnustaa, että vielä suht tuoreena bloggarina etsin sitä omaa kenttää. Sitä, mistä kaikesta oikeasti kirjoitan, mitä julkaisen ja kuinka usein. Näiden kysymysten kanssa olen pyörinyt alusta asti. Muutoksen huomaan kuitenkin siinä, että olen oppinut kuuntelemaa  enemmän itseäni. Alussa tottakai altistuin liikaa siihen, että vertailin omaa blogiani muiden blogeihin. Enhän minä tiennyt satunnaisena blogien lukijana mitä kaikkea blogit oikeasti voivat sisältää ja mikä on se "oikea" tapa blogata. Nyt olen kuitenkin alkanut löytämään sitä omaa tietä ja omaa kaistaa. Myös niin paljon kivoja juttuja tullut blogin myötä, että pakko alkaa luottamaan siihen omaan juttuunsa.


Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena on potkia itseäni perseelle :D 

2 kommenttia

  1. Täällä yksi samaistuja! Ei paremmin puuttuvat listat ja muut kesken jääneet jutut haittaa, paitsi sillon kun siitä kohdasta kuvia ottaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sieltä löytyy muitakin ! :D Tuo on totta, varsinkin kuvia ottaessa ne "virheet" pistävät silmään. Eihän se vaatisi kuin kalenteriin merkinnän jollekin päivälle ja lapsi hoitoon, varmasti olisi valmista. Mutta saa nähdä koska energiat saa kasattua kyseisiin hommiin :D

      Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!