Koti - arkiolohuone

Toukokuun ensimmäinen, hui! Nämä viikot juoksevat kyllä hurjaa vauhtia. Varsinkin kun joukossa on ollut nyt niin monta vajaata viikkoa, sekoittaa se pakkani ihan täysin. En ole muutenkaan mikään mestari tuon ajanhallinnan kanssa, mutta vielä hankalammaksi se muuttuu kun viikosta tippuu yksikin arkipäivä pois. En osaa toimia jos esim. maanantai ei ole perinteinen maanantai - haha :DMeidän arkiolohuoneemme on kokenut jo suuren muodonmuutoksen, sillä se toimi muuttaessamme tavaroiden varastona. Kannoimme sinne siis kaikki laatikot ja lähdimme niitä sieltä yksi kerrallaan purkamaan. Edellisenä viikonloppuna sain vihdoin viimeisetkin laatikot jaloista pyörimästä ja huonetta alettiin saamaan pikkuhiljaa oikeaan käyttötarkoitukseensa. 


Meidän vanha sohva jäi kokonsa puolesta paremmin "pää"olohuoneeseen ja tähän arkiolohuoneeseen oli tarkoitus etsiä uusi, enemmän pelkkään löhöilyyn sopiva malli. Uuden sohvan hankinta oli ollut mielessä jo talon suunnittelusta asti, joten eri vaihtoehtoja on tullut katseltua pidemmän aikaa. Päädyimme lopulta Ikean Söderhamn -malliin, joka ei kuitenkaan ollut alusta saakka se ykkösvaihtoehto. Se jopa alkuun aiheutti minussa negatiivisia fiiliksia. En oikein pitänyt istuintyynyjen ulkonäöstä niiden ohkaisuutensa vuoksi ja oletin koko sohvan olevan sen vuoksi epämukava. Somessa kuitenkin huomasin sohvan valtaavan yhä useamman kodin, josta päättelin ettei se voi kovin epämukavakaan olla. Ensimmäisen kerran kun rohkenin sohvaa Ikeassa kokeilemaan, kumoutuivat kaikki ennakkoluuloni täysin - sohva veti jopa vertoja meidän nykyiselle! Lopulta päädyimme siis hankkimaan kyseisen mallin, valtteja olivat irroitettavat ja pestävät päälliset sekä monipuolinen muunneltavuus. Ajan kanssa jos kyllästyttää, on helppo vaihtaa vain päälliset - toivoen tietenkin että runko pysyy hyvänä. 


Telkkari ja mediakalusteet on myös saatu asenneltua, mutta vielä pitää johdot viimeistellä piiloon. Paras tapa olisi ollut sijoittaa pistorasiat television taakse, jolloin johdot olisi jääneet kokonaan näkyvistä, mutta huoneen muunneltavuuden vuoksi emme uskaltaneet sijoittaa pistorasiaa keskelle seinää. Halusimme jättää mahdollisuuden, että huone voi olla joskus myös esim makuuhuone. Silloin tv tuskin sijaitsisi kyseisessä kohdassa ja pistorasiat olisivat jääneet hölmösti keskelle seinää. Mutta onneksi markkinoilla on vaihtoehtoja, joilla johdot saa mahdollisimman huomaamattomasti kulkemaan, eivätkä jää pistämään silmää.Kyseiset tv-tasot ostimme ensimmäiseen omaan kotiin vuosia sitten, mutta ne ovat niin ajattomat että menevät meillä hyvin vieläkin. Harkitsimme aluksi niistä luopumista, sillä huone on suhteellisen kapea ja ne syövät kuitenkin yllättävän paljon lattiatilaa. Tv ja soundbar kun on asenneltu seinille, ei tasoille olisi niiden puolesta pakottavaa tarvetta. Mutta yllättävän nopeasti silmä tottui ja tilaa on lopulta huoneen käyttötarkoitukseen nähden riittävästi, joten tasot saavat näillä näkymin jäädä. Plussana myös se, että johdot saa hyvin tasojen taakse piiloon eikä tarvitse pähkäillä niiden suurempia piilottamisia. 


Raksa vaiheessa jo mainitsin, kuinka tästä kyseisestä huoneesta oli tulossa  lempparini. Sen tummat seinät tekevät huoneesta tunnelmallisen ja mukavan pesämaisen. Ja tietenkin käyttötarkoitus huoneessa on mitä mainion; pelkkää mukavaa oleskelua. Huoneesta on käynti terassille ja ikkunat ovat  idän ja etelän suuntaan, valoa siis riittää runsaasti koko päivän. Lopulta kun aurinko kääntyy talon toiselle kyljelle, loistaa ilta-aurinko huoneeseen eteisen ikkunoiden lävitse. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!