Sneak peek - 3D-paneelit

Tulevassa kodissamme on muutama kohta, joihin halusin erityisesti jonkin tehokkaamman katseenvangitsijan, enemmän kuin tapetti tai maali. Näitä kohteita on eteisen vaatesyvennyksen ja vierasvessan takaseinä, sekä keittiön saarekkeen takaosa. Näiden tehosteseinien asennus on ollut raksalla nyt työn alla, ja pientä vihiä niistä onkin jo nähty Instagramissa storieni puolella. Nyt pieni kurkistus niistä myös tänne blogin puolelle. 


Muistan ihailleeni kolmiulotteisia seinälevyjä ensimmäisen kerran jo muutamia vuosia sitten, mutta en tuolloin niihin vielä sen tarkemmin perehtynyt. Nyt tehosteseinien vaihtoehtoja miettiessäni muistin kuitenkin tämän vanhan puolitutun ja lähdin tutustumaan niihin lisää. Samaan aikaan ystäväni remontoi omaa kotiaan ja oli sattumalta asentanut näitä samoja 3D-paneeleja. Paneelien näkeminen livenä vahvisti päätymisen niihin, sillä ne olivat todella upean näköiset livenä. 


Päädyin lopulta kahteen eri kuosi vaihtoehtoon, niin että eteiseen sekä keittiön saarekkeeseen tulee sama kuosi ja vessaan omansa. Keittiön saarekkeen paneelit olen saanut jo kokonaan asenneltua ja reunat viimeisteltyä akryylimassalla, mutta eteisen ja vessan paneelit ovat vielä viimeistelyä vaille. Sitten pääseekin paneelien maalaus hommiin, sekä viimeistelemää ne valaistuksella, joka tulee olemaan se piste i:n päällä. 


Nämä 3D-paneelit ovat kooltaan 50mm x 50mm tai 625mm x 800mm, kuosista riippuen. Kuosivaihtoehtoja paneeleista löytyy useampi ja paneelit ovat maalattavissa, joka lisää lopputuloksien määrää rajattomiin. Tuote on ympäristöystävällinen sekä egolokinen vaihtoehto, sillä se on valmistettu kasviperäisistä materiaaleista; bambu-kuidusta, ruokosokerista sekä sellusta. Valmistusmateriaalien ansiosta paneelit ovat todella kevyitä ja sen myötä myös helppo käsitellä sekä asentaa. Keveydestään huolimatta paneelit ovat yllättävänkin jämäkkää materiaalia, eikä kohokuvio painu kovemmastakaan tuuppaisusta kasaan. Tämä asia täytyi ottaa meillä erityisesti huomioon, sillä paneelit joutuvat alttiiksi tuuppaisuille keittiön saarekkeessa sekä eteisessä penkin takaseinällä. Ja nyt yhden koepalan maalattuani huomasin, että maali jäykistää paneelia vielä hieman lisää, joten pelkoa kuvion mahdollisesta littaantumisesta ei ole. 


Itse asennus on todella simppeliä puuhaa eikä hommassa useaa työkalua tarvita - uskaltaisin jopa väittää, että asennuspuuhasta selviää varmasti jokainen. Tarkemmat asennusohjeet löytyvät täältä.Siitä, millä maalilla tai sävyllä mikäkin maalataan ja millaisen valaistuksen paneelit saavat, tulossa pian lisää :)


* Yhteistyössä Mannerlaatan kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!