Keittiön hana ja allas

Talolla hommat etenee, sillä nyt on vesikalusteita asenneltu ja saatu yksi kerrallaan toimintakuntoon. Tänään kävin fiilistelemässä keittiön hanaa ja juoksevaa vettä - jukra pienetkin asiat tekee ihmisen onnelliseksi. Nyt myös hommien teko ja välineiden putsaus helpottuu suuresti, kun ainoa vesipiste ei ole enään vesiletku ja ämpäri teknisessätilassa.

Keittiön hanana meillä on Hansgrohen Metris, jossa on yhdistyy moderni muotoilu klassisen pehmeisiin linjoihin. Keittiön hanalta vaadin tarpeeksi korkeutta sekä rungon laajaa kääntymiskulmaa, ja ainakin nyt lyhyellä kokemuksella vaatimukset vaikuttavat toteutuneen. Hanan alla täytyisi arkitoimien lisäksi saada puhdistettua helposti korkeammatkin maljakot ja lyhdyt. Aiempien hanojen  mataluuden takia näiden kanssa on ollut ongelmia, sillä maljakoita on joutunut pujottelemaan hanan suun alle  ja tiskatessa maljakot ovat kolisseet vuorotellen lavuaarin ja hanan reunoihin. Nyt vaikuttaisi, ettei tämän ongelman kanssa tarvitse kamppailla.Keittiön taso meillä on Kvikistä ja sieltä hankimme myös tiskialtaan. Halusin altapäin kiinnitetyn altaan, jolloin reunat eivät ole työtason päällä. Tällöin allas on mahdollisimman siro ulkonäöltään ja muruset pöydältä on helppo pyyhkiä suoraan altaaseen.  Suunnitelmissa oli ensin vielä sirompi allas jolloin hana olisi asennettu tasoon ja nykyisen altaan "tasanne" olisi jäänyt pois. Mutta päädyttyämme laminaattitasoon oli hana parempi asentaan altaaseen kiinni, sillä mahdolliset vesivalumat ja -roiskeet hanan juurella olisivat ajan kanssa saattaneet viottaa työtasoa. Siksi siis jouduimme tekemään pienen kompromissin altaan suhteen - vaikkakin hyvä vaihtoehto tämäkin.  

Vielä olisi keittiön välitilaan materiaali hankkimatta, joka näillä näkymin tulee olemaan laattaa. Sävyltään jotakin harmaan ja työtason mustan väliltä - tai sitten jotain täysin muuta, saa nähdä kuinka ideat lähtevät lentelemään kun pääsen vaihtoehtoja valitsemaan. Mutta jotain, joka sisältää herkullisia vivahteita pienine yksityiskohtineen. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!