3h, keittiö ja sauna - entiset 83m2

Nyt kun uuden kodin sisustus alkaa pyörimään yhä tiheämmin ja tiheämmin mielessä, aloin muistelemaan mitä kaikkea sitä mahtoikaan omistaa - suurin osa tavaroistamme kun lomailee varastossa. Kaivoin muistin virkistykseksi edellisen kotimme kuvia ja voi että mikä koti-ikävä sitä kuvia selatessa tulikaan. Ei ole suoranaisesti ikävä kyseistä asuntoa kohtaan, mutta valtava ikävä sitä kotia, missä oma arki pyörii. Sitä kotia, jonka on itse saanut luoda.

Olen aina ollut hyvin kiinnostunut myös arkkitehtuurista - lapsena arkkitehti olikin yksi haaveammateistani. Minua on aina viehättänyt persoonalliset asunnot, joiden pohjassa on käytetty luovuutta ja jotka sisältävät pieniä mielenkiintoisia yksityiskohtia.  Asunnot, jotka eivät olet niin massaan istuvia. Tämä edellinen kotimme oli juuri sellainen ja siihen rakastuimmekin heti ensisilmäyksellä. Arjen toiminnot olivat kolmessa tasossa; sisääntulokerroksessa oli keittiö, ruokailutila ja wc, alakerrassa olohuone sekä kylpyhuone ja yläkerrassa kaksi makuuhuonetta. Erikoisen ja persoonallisen asunnosta teki mm. sen avoimuus, sillä kerrokset olivat yhteydessä toisiinsa. Kerroksien välissä huonekorkeus ylsi viiteen metriin ja makuuhuoneesta löytyi ihana sisäikkuna keskikerrokseen. Ruokailutilan päässä oli alunperin umpikaide, mutta vaihdoimme remontin yhteydessä siihen lasikaiteen lisätäksemme kerroksien yhtenäisyyttä - ja tämä oli todella toimiva ratkaisu.

Ostimme asunnon alkuvuodesta 2012 ja teimme siihen perusteellisen remontin, lattiasta kattoon. Asuimme siinä onnellisesti hieman yli kolme vuotta, kunnes esikoisemme syntyi ja aloitimme tämänhetkinen rakennusprojektimme.  Asunto siirtyi uusille omistajille loppuvuodesta 2015. Nyt vuosilukuja pyöritellessä kauhistelen, kuinka nopeasti aika on mennyt - tuntuu kuin vasta olisimme tuolla asustelleet.

Sisustukseltaan kyseinen kotimme oli hyvin vaalea, pääosin jopa valkoinen, ripauksella harmaata ja mustaa. Tuolloisesta on oma sisustustyyli pikkuriikkisen jo ehtinyt muuttumaan. Jo kyseisen asunnon loppuvaiheissa aloin kaipaamaan hieman lämpöisempiä sävyjä ympärilleni, ja niitä onkin nyt luvassa uuteen kotiimme. Osa kalusteista on jo löytänyt uuden kodin ja osa menee valkoisuutensa vuoksi vaihtoon - jollei pensseli osaa tehdä taikoja. Mutta suurimmat kalustehankinnat ovat tervetulleita myös uuteen kotiin.

Jos elelisimme edelleen vanhalla kolmenkoplalla; minä, mieheni sekä edesmennyt ranskanbulldoggimme Bobi, saattaisimme hyvinkin tyytyväisinä vielä asua kyseisessä asunnossa. Mutta pienen lapsen kanssa ei elo kolmessa tasossa olisi kovin näppärää, saatika houkuttavaa. Ehkä siksi ei myöskään ole suurta ikävää itse asuntoa kohtaan - vaikka se mielettömän ihana ja rakas olikin - sillä tiedostan, ettei se toimisi tämän hetkisen saatika tulevan elämäntilanteen kanssa.


Kesäisin kulutimme ahkerasti ihanaa kesäolohuonettamme. Suuri osittain katettu terassi, jolle aurinko paistoi myöhäiseen iltaan asti, oli kruunu koko asunnolle. Kesää ja terassikelejä odotellessa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!