Eteinen - huone joka toivottaa tervetulleeksi

Eteinen on se huone, jonka lävitse kotiin saavutaaan ja kodista lähdetään. Sen pitää olla toimiva niin arjessa kuin juhlassa, yksin ja koko perheelle. Eteisen pitää myös puhua koko kodin kieltä ja antaa vieraille vihiä siitä mitä on luvassa. Eteinen onkin ollut kodissamme tila, joka on saanut suhteellisen paljon suunnitteluaikaa osakseen.


Erityisesti olen halunnut kiinnittää huomiota siihen, mitä näen ensimmäisenä astuessani kotiin ja miltä eteinen näyttää kodin muista tiloista käsin. Pohjan suunnittelussa otimme jo asian huomioon ja pyrimme saamaan takkien ja kenkien säilytyksen mahdollisimman hyvin piiloon. Eteisemme on jaettu kahteen osaan, ns. aulaan ja vaatesäilytys syvennykseen. Pohjakuvan ja tarkemman tilajärjestyksen eteisestä löydät täältä. Eteiseen astuessa vasemmalla on oviaukko syvennykseen, johon on suunniteltu vaatekaapistot takkien ja kenkien säilytystä varten. Syvennyksen kautta on kulku myös tekniseentilaan. Teknisentilan suunnittelussa huomioimme sen, että se tulee toimimaan lapsiperheen arkieteisenä omine sisäänkäynteineen ja kura-altaineen. Siellä tullaan tosiaan säilyttämään kura-vaatteet sekä mieheni työvaatteet.

Sisään astuessa haluan tavoitella tietynlaista aula-fiilistä. Oikean puoleiselle seinälle olen suunnitellut korkean tason, suuren peilin ja seinävalaisimet. Suunnitelmissani tasolla on aina lempparikukkiani toivottavassa tervetulleeksi kotiin.  Niin sanotun aulan puolelle tulee varmaankin myös naulakko vieraiden takeille, jos vaan mieleinen tulee vastaan. Toki vaatekaapistossa niille on myös tilaa ja juhlien suurempi takkimäärä tullaankin piilottamaan sinne.

Syvennykseen on toiselle seinälle tulossa vaatekaapisto liukuovilla ja toiselle seinälle penkki laatikostoilla. Kalusteet ovat menossa vasta tilaukseen, sillä ne tilataan mittojen mukaan ja tarkat lopulliset mitat saimme vasta nyt kun lattia ja katto on saatu valmiiksi. Näissä kaapistoissa on tarkoitus säilyttää perheemme takit, kengät, pipot yms. Mutta suunnittelin työhuoneen vaatehuoneeseen hieman henkaritilaa kausivaatteita ajatellen, näin eteisen säilytys pysyisi selkeänä ja väljempänä ympäri vuoden.  Ulko-oven avatessa syvennyksessä näkee tämän penkkiseinän, joten halusin suunnitella siihen taakse jonkinlaisen tehosteseinän. Jotain joka vangitsee katseen ja saa aikaan näitä kuuluisia positiivisia viboja. Ratkaisu löytyi täältä, nimittäin 3D-paneeli. Sen asennus on raksalla seuraavana työn alla ja siitä tulossa vielä lisää. Tehosteseinää tullaan korostamaan  myös epäsuoralla valaistuksella.

Ideakuvat: Pinterets

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!