Aikakone ensimmäiseen omaan kotiin

Löysin vanhempieni laatikosta Kauniit kodit -lehden vuodelta 2012, jossa meidän ensimmäinen koti oli kuvattuna lukijan koti -osiossa. Nyt kolmatta kotia luodessa sitä katsoo huvittuneena ajassa taaksepäin, ja palaa ajatuksissaan tuon ensimmäisen oman kodin remontointiin, vuoteen 2010. Silloin olimme mieheni kanssa pikkuriikkisen vajaa parikymppisiä ja kyseessä oli molempien ensimmäinen oma koti. Elämän prioriteetit olivat tuolloin myös jotain aivan muuta. Kotia suunniteltiin nuorelle menevälle pariskunnalle, joka vietti viikonloput ystävien kanssa iltaa istuen, kun nyt taas suunnitellaan kotia lapsiperheen ehdoilla.
" Jos mustavalkoista pitää jyrkkänä ja yksipuolisena, erehtyy. Jutan ja Jussin kerrostalokolmio keskustan tuntumassa on täynnä tumman ja vaalean eri sävyjä kahvilla taitettuna. "


Mustavalkoinen värimaailma ja moderni, pelkistetty tyyli ovat aina kiehtoneet häntä, ja niinpä koti on täynnä hiilen ja kahvin eri sävyjä huolellisesti harkitussa järjestyksessä. "" Jännittävää kodin mustavalkoisessa värimaailmassa on sen monipuolisuus. "Ensiasunnon sisustus voi olla melkoinen urakka, jos kaikki on hankittava kerralla. Nuoresta iästään huolimatta Jutan varastoon oli ehtinyt kertyä yhtä jos toista, joten koti näyttää viimeistellyltä, vaikka nuoripari on asunut siinä vasta reilu vuoden. "
Katselen kuvia haikeudella, mutta samaan aikaan hieman naureskellen. Oma tyyli ja ajatusmaailma sisustajana ovat vuosien varrella muuttuneet. Koen, että sisustustyylini on mennyt pehmeämpään ja seesteisempään suuntaan, enään en suosi yhtä jyrkkiä kontrasteja kuin tuolloin ja mustan sekä valkoisen sijasta päävärinä toimii harmaa. Huonekaluista on tainnut mennä kaikki vaihtoon, sänkyä lukuunottamatta. Sen sijaan valaisimista lähes kaikki kulkevat vielä matkassa mukana ja löytävät varmasti paikkansa uudestakin kodista. Mutta yhtälailla kuin muutumme ihmisinä, muuttuu myös meidän kodit. Ja kuinka hauska niitä muutoksia on vuosien päästä katsella, toisia järkytyksellä ja toisia haikeudella :)

2 kommenttia

  1. Voi jummijammi, varmana olen tuon numeron joskus lukenut! :D Hyvältä näytti teidän koti silloinkin, mutta tottahan on, että sisustusmaailmassa moni asia ja mieltymys ehtii mennä uusiksi neljänkin vuoden aikana, elämäntilanteen muuttumisesta puhumattakaan...minulla ei alle parikymppisenä kyllä noin hyvää sisustusmakua ollut, silloin mentiin ihan huti ja toinen huti-taktiikalla eteenpäin! :)

    Saako udella miten saitte kotinne lehteen, olitteko toimitukseen yhteydessä vai otettiinko teihin yhteyttä? terv. "jos joskus olisi sellainen koti jonka saisi lehteen"-haaveilija ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, ja näinhän se on! Jokainen etsii itseään myös sisustajana, pakko se on virheitäkin tehdä että oppii homman ;D

    Kauniit kodit -lehti oli ihan lempparini. Se esitteli aitoja suomalaisia koteja, joissa oli realistiset toiminnot ja näin myös antoi ihmisille realistiset sisustusvinkit. Lehden loppuosassa oli joka numerossa lukijan koti -osio johon sai ehdottaa omaa kotia, eli itse otin toimitukseen yhteyttä. Harmillisesti kyseistä lehteä ei enään ilmesty ja muiden sisustuslehtien käytännöistä en tiedä, julkaisevatko ihan perus tallaajien koteja vai täytyykö olla jokin erikoinen henkilö/tarina/koti. Mutta kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja kokeilla mitä tuumaavat, mukaan toki muutama kuva kodista, jos vaikka innostuisivat! :)

    VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!