Toimiva työhuone kahdelleAiemmin kerroin oman kodin kaipuusta ja asioista, joita kaipaan eniten. Niitä toki riittää pitkä lista, mutta työhuone on yksi kaipaamistani asioista. Tai ei välttämättä koko työhuone, vaan toimiva työpöytä. Työpöytä, jolle on tilaa levittää tietokoneen lisäksi suunnitelmat, värimallit, lehdet, kynät... kaikki  se, mitä nyt suunnittelussa tarvitsen. Tällä hetkellä käytössäni on noin metri x metri pöytä, jonka pitäisi toimia työpöytänäni. Laskutasoa on kämpässämme  kuitenkin todella vähän, joten työpöytäni toimii mainiosti sellaisena, varsinkin siksi, että taaperomme ei sille vielä ylety. Tästä syystä siihen tulee nostettua hetkellisesti myös kaikki lasit, mukit, lautaset ynnämuut, joita ei halua yksivuotiaan käden saavuttavan. Joten väliaikaisena työpöytänä on saanut nyt toimia sohva ja oma syli. Tilanteesta johtuen ajatukset ovat pidempään olleet jo tulevan kodin tyhuoneessa ja sen suunnittelussa.

Tulemme jakamaan työhuoneen mieheni kanssa, joten molempien tarpeet täytyy ottaa huomioon. Suunnitteilla on tällä hetkellä yksi työpöytä, jonka jakaisimme molemmin puolin. Pöytä tulisi siis keskelle huonetta, jolloin työpöydän ääressä istuessa saa tuijottaa seinän sijaan ikkunasta ulos tai takkatulen loimua. Syvyyttä pöydällä pitää toki olla, jotta molemmat mahtuvat siinä työskentelemään. Minun työni vaativat hiukan enemmän tilaa, pohjakuvat pääsääntöisesti kun eivät ole mitään pieniä papereita. Niiden lisäksi leväällään saattaa olla myös väriviuhkat, tapetin palasia, lattiamalleja, ideakuvia, omia piirustuksia.. eli siis sekä leveyttä että syvyyttä tarvitaan. Myös laatikosto/kaapisto pöydän vieressä olisi todella näppärä, jotta tarvittavat materiaalit saisi nopeasti esille, sekä piiloon. Arkistoitaville papereille, kansioille sekä kaikille muille boxeille ja vähemmällä käytöllä oleville tilpehööreille on varattu kaapisto työhuoneen yhteydessä olevasta vaatehuoneesta. Näin siis vaan oleellisimmille asioille täytyy suunnitella säilytys työhuoneen puolelle, ja loput saa nätisti piiloon "toiseen huoneeseen".
Kaikille pienille asioille, kuten tusseille, värikynille, teroittimille, pyyhekumeille yms, haluan myös suunnitella omat paikkansa. En tiedä mitään ärsyttävämpää kuin jonkin pienen asian/esineen pomppivan paikasta toiseen, vailla omaa paikkaansa. Puhumattakaan siitä tilanteesta kun etsit tiettyä esinettä, tietoakaan siitä minne sen olet laittanut. Säilytyskalusteita pienille tavaroille löytyy nykyään mieletömän kauniita, ja ne saavat luvan kanssa olla työpöydällä esillä. Helpottaa myös työskentelyä, kun kaikki on koko ajan käden ulottuvilla. 


Työhuoneen suunnittelussa haastetta lisää mieheni pöytäkone. Kyseessä kun ei ole mikään Applen siro versio, niin eihän se myöskään kaunis ole. Tavoitteena olisi saada kone nätisti piiloon, ettei sen tarvitse nököttää lattialla jaloissa. Ideana olisi, että seinän viereen - pöydän päähän - tulisi matala, koko seinän levyinen kaapisto, jonne kone sijoitettaisiin. On kuitenkin huomioitava kaapin ilmanvaihto sekä johtojen veto kaapista näytölle.  Vielä en ole päässyt mahdollisia kaappivaihtoehtoja katselemaan tai niihin sen tarkemmin perehtymään, mutta vahvalla kokemuksella uskon, että Ikea tarjoaa ratkaisun tähänkin pulmaan - haha :D

Seinälle, lipaston/kaapiston päälle, olen suunnitellut muutamaa hyllyä. Pääsääntöisesti koriste-esineille, mutta myös kirjoille ja lehdille jotka ovat käytössä silloin tällöin. Vastakkainen seinä taas saa kannettavakseen inspiroivia tauluja, ehkä jopa räväkkää taidetta, josta voi tarpeen tullen ammentaa uusia ideoita. 

ps. tämäkin postaus on viimeistelty raksalla, läppäri sylissä. Istuen ruokailutilan seinustalla, katse välillä tulevassa työhuoneessa. Raksa tuntuu jo kodilta <3

(Kuvat: Pinterest)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!