Keittiön työtaso

Meidän keittiösuunnitelmamme on ollut valmiina jo viime vuodesta. Toimituksen keittiölle otimme helmikuulle - hyvien alennuksien vuoksi - ja se onkin odotellut siitä saakka kasaushetkeä raksalla, tulevan olohuoneen lattialla. Ainoa puuttuva osa on ollut työtasot - se ehkä jopa oleellisin asia. Työtasoille halusin antaa mahdollisimman pitkän harkinta-ajan, sillä onhan se kodissa kovimmalla käytöllä oleva materiaali, lattian lisäksi. Ajatukset ovat lennelleet kivestä puuhun, sekä laminaatista komposiittiin. Nyt alkaa koittaa se hetki, kun päätös olisi hyvä saada tehtyä. 


Betoni-trendi on näkynyt viimevuosina myös keittiön työtasoissa. Niiden rouheus on suorastaan houkuttelevaa, puhumattakaan kestävyydestä ja pitkäikäisyydestä. Värjäyksillä ja pinnoitteilla betonitasoista saa täysin uniikin. 

Nykypäivän laminaattitasot ovat lähes yhtä kestäviä kuin puutasot, jossain määrin jopa kestävämpiäkin. Kuosivaihtoehtoja ja paksuuksia löytyy mahdottoman paljon, myös todella aidon näköisiä jäljitelmiä kivestä, puusta ja betonista. Edullinen hinta on myös iso plussa.


Kivitasot ovat kiistatta keittiöön kestävin ja hygieenisin vaihtoehto.  Valkoinen marmoritaso houkuttelee ajattomuudella, kauneudella ja yksilöllisyydellä.  Kova hintaluokka kuitenkin jarruttaa haaveita. Kivitaso on satsaus, josta täytyy olla täysin varma. 

Massiivipuutasot antavat keittiöön ripauksen lämpöä ja kodikkuutta. Puumateriaalilla ja lakkauksen sävyllä pystyy huimasti vaikuttamaan puun antamaan fiilikseen, ja jos joku, niin puutaso on ajaton. Pitkän iän salaisuus on kuitenkin omistajan huolenpito, ilman naarmujen ja kolhujen hiontaa, sekä säännöllistä öljyämistä, ei puutason hehku säily.


Meidän keittiömme tulee koostumaan kahdesta työtasosta. Toinen taso sijaitsee tiskialtaineen seinän vieressä ja toinen keittotasoineen saarekkeessa. Itse haluaisin saarekkeen olevan oma juttunsa, joten olen ajatellut tasoiksi mahdollisesti eri materiaaleja. 

Kaapinovien materiaalina meillä on korkeakiiltoinen valkoinen, ja lattiaan on tulossa keskiharmaa laatta. Koska tason ympärillä olevat materiaalit ovat kylmiä ja kovia, haluaisin tasolla tuoda keittiöön lämpöä ja rouheutta. Selkein valinta olisi ehkä puutaso, mutta sen herkkyys ja vaatima huolenpito vielä hieman askarruttaa. Myös tummemmalla betonitasolla voisi saada vaatimani lämmön ja rouheuden keittiöön, mutta myös laminaattitasojen kuosivaihtoehdoista oikea saattaisi löytyä edullisemmin...


Vierailin eilen Tampereen Kvik -myymälässä tutkimassa tasovaihtoehtoja ja pakko myöntää, että ihastuin kyllä suuresti valkoöljyttyyn tammipuutasoon, sopisi mainiosti saarekkeen ympärille. Massiivipuutaso toisi keittiöön kaipaamani lämmön ja tekisi saarekkeesta oman juttunsa. Toinen suosikkivaihtoehtoni oli ohut täyslaminaattitaso, joka sopisi työtasoksi lavuaarin yhteyteen. Väriksi ajattelin valkoista, jolloin taso sulautuisi hyvin kaappeihin ja antaisi puutasolle tilaa loistaa. 

Nyt sitten vielä hetki pohditaan, kuinka hellästi meidän perhe osaisi puutasoa kohdella. Jos ruudun takaa löytyy käyttökokemuksia, otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan :) 


(Ideakuvat Pinterest ja Kvik)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!