Minun tyylini sisustajana

  
Ajattelin, että näin alkuun olisi hyvä raottaa teille hiukan tyyliäni ja sitä, millainen olen sisustajana. Näin pääsette edes pikkuriikkisen vihille siitä, mitä jatkolta odottaa. Paras tapa varmasti olisi esitellä omaa kotia, se on kuitenkin paikka, jossa pääsen toteuttamaan itseäni parhaiten. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä uusi koti rakenteilla, joten asumme nyt "evakossa" minun vanhempieni luona. Väliaikainen kotimme sijaitsee 50-luvulla rakennetun rintamamiestalon yläkerrassa, pienissä neliöissä. Tämä kyseinen kaksio ei vastaa täysin omaa tyyliäni ja huonekaluista sekä sisustusesineistä mukanamme on vain pakolliset. Tästä oman kodin puutostilasta johtuen, koin parhaaksi keinoksi kasata kokoon hiukan ideakuvia, joiden koen kuvastavan minua ja minun tyyliäni sisustajana. 


Värit - Suosin useimmiten neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä. Tulevassa kodissa seiniin valikoituukin harmaata eri muodoissaan ja väriläiskiä tulee olemaan tekstiileissä sekä taiteessa, nekin murrettuja. Ensimmäistä kertaa pääsen nyt sisustamaan myös lastenhuonetta, meidän alle vuoden ikäiselle pojalle, sen huoneen kohdalla taitaa värejä olla luvassa hiukan enemmän, mutta varmasti rauhallisella meiningillä mennään sielläkin.Lattia - Sisustuksen perusta, jonka päälle kaikki luodaan. Lattia on kodissa se vaikeimmin muokattava kohta, siksi sen valitseminen kannattaa tehdä huolella ja harkiten. Itselläni ehdoton ykkönen lattiassa on lämpimät puupinnat/-kuvioinnit. Lattialaatan kohdalla suosin useimmiten tummempia sävyjä ja karheita pintoja, ne antavat ripauksen lisälämpöä muuten niin kylmälle materiaalille.Materiaalit - Sisustuksessa suosin yleensä aitoja materiaaleja, niin tekstiileissä kuin kalusteissa. Aitojen materiaalien hyvä puoli on siinä, että ne ikääntyvät hieman kauniimmin ja pitävät arvokkuutensa pidempään. Toki poikkeuksiakin löytyy, sillä kaikki on riippuvaisia kohteesta ja käyttötarkoituksesta, joskus sitä haluaa panostaa ja toisinaan taas pihistää. 

Tyylit - Sisustuksessa tykkään yhdistellä eri tyylejä, se tuo kokonaisuuteen mukavaa kerroksellisuutta ja tekee siitä mielenkiintoisemman. Oman tyylini pohja on modernin perinteinen, johon yhdistelen sopivasti  rustiikkia ja glamouria. Tyylillisenä inspiraationlähteenä voisin pitää omalla kohdallani amerikkalaisia luksuskoteja, niissä uskalletaan rönsyillä sopivasti ja käyttää rutkasti eri materiaaleja.Valaistus - Kodin valaistus on yksi tärkeimmistä asioista ja sillä herätetään koko sisustus henkiin. Valaistuksella voidaan muunnella samaan tilaan uskomattoman monta eri tunnelmaa ja sen avulla voidaan korostaa niin pieniä kuin suuriakin yksityiskohtia. Epäsuoravalo ja pienet roikkuvat valaisimet ovat sisustuksessa ehdottomia suosikkejani, niiden tuomaa fiilistä ei voi vähätellä.


Kukat - yksi suosikkini sisustuksessa! Vieläkin, joka kerta tuodessani kukkia kotiin, jaksan hämmästyä siitä kuinka ne muuttavat fiiliksen, ikään kuin viimeistelevät koko sisustuksen. Suosikkejani tällä hetkellä on liljat, pionit ja neilikat, mutta toki muutkin ovat tervetulleita - vaihtelu virkistää. 


(Kuvat lainattu Pinterestistä)

3 kommenttia

  1. Löysin blogiisi koti kannustalossa -ryhmän kautta ja taidanpa jäädä lukijaksi. Terkuin kannustalossa asuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten ihana kuulla, tervetuloa! Sinun blogissa on tullut myös säännöllisesti vierailtua :)

      Poista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!