Kadonnut takka ja uuden metsästys

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että tilaamamme takan pitäisi jo saapua, sillä arvioitu toimitusaika neljä - kuusi viikkoa on varmasti jo mennyt. Viime viikolla tarkistin tilausvahvistuksen ja hupskeikkaa, aikaa olikin kulunut tilauspäivästä jo yhdeksän viikkoa - kauhea kuinka aika juoksee ohi huomaamatta. Otin kyseiseen yritykseen yhteyttä ja kappas, tilauksemme oli kuulemma hukkunut järjestelmästä, eikä takkaamme oltu sen vuoksi alettu edes valmistaa. Niinpä takkasuunnitelmamme käynnistyivät taas uudelleen.


Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Ja niin myös tämänkin asian suhteen ensimmäinen ajatukseni oli, että tälläkin on jokin tarkoitus, ehkä kyseinen takka ei olisikaan ollut oikea meille. Niinpä käynnistin suunnitelmat uudelleen, enkä saman takan tilausta uusinut. Olimme alusta asti suunnitelleet varaavaa takkaa, ja se tuntui jotenkin ainoalta oikealta -onhan se hyvä varalämmönlähde. Suunnitteluvaiheessa jo huomasin, että varaavassa takassa käytännöllisyys sekä näyttävyys/tyylikkyys harvoin kohtasivat, varsinkaan jos halusi pysyä budjetissa, sillä varaava takka on lämmitystehokkuutensa vuoksi usein todella massiivinen ja luukut ovat suhteellisen pieniä. Niinpä tilaamamme takkakaan ei täysin ollut alkuperäisten takkaideoideni kaltainen. 


Nyt kun aloin netin takkafirmojen sivuja tutkia uudelleen, löysin erään firman alesta näyttävän läpiluukullisen takkasydämen nosto-ovilla. Ja jos takkasydämeen voi rakastua, niin se oli rakkautta ensi silmäyksellä.  Ensin harmikseni kuulin, että kyseessä on kiertoilmatakka, mutta kun asiaan aloin perehtyä tarkemmin niin jouduimme toteamaan, että kiertoilmatakkahan on loppujen lopuksi paljon parempi vaihtoehto meille. Kiertoilmatakoissa yhdistyy tyylikkyys, näyttävyys, ja ulkonäköön pystyy satsaamaan enemmän - sehän sisustajalla on aina ensimmäisenä mielessä. Mutta myös käytännön kannalta kiertoilmatakka toimii meillä mainiosti. Varaavaan takkaan verrattuna parempia puoli ovat, että kiertoilmatakka alkaa lämmittään huonetta heti, lämmitystehoa pystyy säätelemään sekä yhtä pesällistä pystyy polttamaan useita tunteja lämmittämättä tilaa liian kuumaksi. Hyviä puoli löytyikin vaikka kuinka. Meillä on myös asennettuna maalämpö, jonka vuoksi takan ei tarvitse olla tukeva lämmitysmuoto, enemmänkin fiilistelyyn ja tunnelmointiin sekä niihin talven pakkaspäiviin kun kaipaa hiukan tulen lämpöä. Meillä takka on tulossa tilanjakajaksi, olohuoneen ja "käytävän" väliin, ja takkaan on suunniteltu luukku molemmille puolille. Haluan siis takan olevan myös näyttävä ja toimivan omana sisustuselementtinään. Kiertoilmatakka toimii keskellä huonetta myös sen vuoksi, että se ei kuumene ulkopinnasta samoin kuin varaava. Toinen erittäin miellyttävä puoli on, että kiertoilmatakassa luukut eivät nokeennu mustiksi. Takkatulesta saa siis nauttia ilman, että luukkuja joutuu koko ajan puhdistamaan. Melkeinpä voin siis jo varmaksi sanoa, että meille on nyt tulossa kiertoilmatakka.


Huomenna poikkean uudessa takkafirmassa, uusien suunnitelmien kanssa ja toivottavasti saamme uuden takan tilaukseen. Pitäkäähän peukut pystyssä ja muistakaa, että kaikella on tarkoituksensa ;)

(Kuvat lainattu Pinterestistä)

1 kommentti

  1. Onni onnettomuudessa siis, että tilauksesi oli hävinnyt; kuvissa olevat takat ovat meinaan todella kauniita! Tsemppiä tähän uuteen takkahankintaan.

    VastaaPoista

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!