Tupareiden tarjottavat - reseptit


Tupareiden tarjottavista ja niiden resepteistä tuli muutamia kyselyitä, niin teiltä lukijoilta kuin herkuista nauttimassa olleilta vierailtakin, että ajattelin jakaa ne tähän perään omana postauksenaan. Jää jatkoa ajatellen itsellekin paremmin talteen. Toivottavasti sain aikaiseksi edes jotenkuten selkeät ja ymmärrettävät ohjeet.

Mansikka - granaattiomena - halloum -salaatti

2 pss Friseesalaattia
1 pss salaattisekoitusta
1 prk fetaa öljyssä
1 granaattiomena
200g tuoreita mansikoita
1 paketti haloumi juustoa

-pese salaatit ja revi ne kulhon pohjalle. Kaada päälle fetat ja osa purkin öljystä. Sekoita. 
-viipaloi halloumit noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja paista tai grillaa. Anna hieman jäähtyä ennen salaattiin lisäämistä. (Älä enään sekoita, vaan jätä loput täytteet kauniisti salaatin pinnalle.)
-halkaise granaattiomena ja ripottele siemenet salaatin päälle. (Jos hedelmän avaus on uusi juttu, googlettamalla löytyy muutama nopea ja siisti vinkki tähän hommaan.)
-poista mansikoista karat, halkaise ja ripottele salaatin pinnalle.

Saaristolaisleipää aurajuustolla ja tuoreella viikunalla

1 pussi saaristolaisleipää
1 pussi punamangoldi -salaattia
2 pakettia Auran sinihomejuustoa
6 viikunaa
balsamicoa
cocktail tikkuja

-leikkaa saaristolaisleipä viipaleiksi ja puolita viipaleet.
-asettele punamangoldi -salaatinlehdet leipäviipaleiden päälle.
-kaada leipien päälle ohuesti balsamicoa.
-leikkaa hetken huoneenlämmössä ollut aurajuusto reilun sentin kokoisiin siivuihin (liian ohuet siivut murenevat), ja asettele leipien päälle.
-leikkaa tuoreet viikunat neljään osaan ja aseta aurajuustosiivujen päälle. Kiinnitä toisiinsa cocktail tikuilla.

Ruisnapit kinkku- sekä katkaraputäytteellä

pussillinen linkosuon ruisnappeja (myös maustetut versiot hyvä vaihtoehto).

Kinkkutäytte:
puolikas punasipuli
200g creme bonjouria - aurinkokuivattu tomaatti
250g kinkkusuikaleita

Katkaraputäyte:
puolikas punasipuli
200g creme bonjouria - ruohosipuli
n.200g katkarapuja

-kuutioi punasipuli pieneksi.
-pilko kinkkusuikaleita tai katkarapuja tarvittaessa hieman pienemmäksi.
-lisää täytteet creme bonjourin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
-kaapaise ruisnappeihin noin teelusikallinen täytettä.

Patongit tomaatti-juustotäytteellä

2 esipaistettua patonkia
150g mozzarellajuustoraastetta
3 tomaattia
n.100g voita
1tl pippuria
1tl suolaa
luraus öljyä

-leikkaa patongit noin 2 cm paloiksi ja asettele uunipellille. paista uunin ylätasossa 250 asteessa noin 5 min jotta saavat väriä.
-sulata voi ja voitele patongit.
-halkaise tomaatit ja purista siemenet sekä neste pois. Pilko pieniksi paloiksi ja lisää mausteet. Sekoita.
-jaa tomaattitäyte tasaisesti patongeille ja ripottele päälle juustoraaste.
-paista uunin keskiosassa 250 asteessa noin 8 minuttia.

Parmankinkku - mozzarella pizzaa 

paketti Santa Marian pizza torilloja ( paketissa 4 kpl )
n. 4 rkl ketsuppia
150g pizzajuustoraastetta
8 siivua parmankinkkua
(lihattomaan vaihtoehtoon korvasin parmankinkun tonnikalalla)
200g mozzarellajuustoa

-aseta tortillalevyt uunipellille ja voitele pohjat ketsupilla.
-ripottele pohjille juustoraaste.
-asettele parmankinkun siivut juustoraasteen päälle (kaksi kappaletta per pizza).
-leikkaa mozzarella tasaisiin siivuihin niin, että jokaiseen pizzaan riittää 3- 4 siivua. Asettele siivut pizzojen päälle. 
-paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 10min, kunnes juusto on sulanut ja pinta on saanut hieman väriä.

Mokkapalakakku 

resepti löytyy Valion sivuilta. ( K L I K )

Minttusuklaa -maljat 

resepti löytyy Valion sivuilta. ( K L I K )

Ihania kokkaus- ja herkutteluhetkiä kaikille!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Contact

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *

Mailchimp link

//blogspot.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=120eefd659d14f52d7c0f1220&id=fcc9c3d615

New blog post

Subscribe to our newsletter and don't miss new posts!